Најновије

СПЕЦИЈАЛЦИ АМЕРИЧКЕ МОРНАРИЦЕ У НОВОЈ СТРАТЕГИЈИ: Исцрпљени сви ресурси Пентагона

Специјалне јединице америчке морнарице "Фоке" (SEAL) тренутно пролазе кроз велику транзицију и промену стратегије, с циљем да се што боље изборе са глобалним претњама.

Фоке (Фото: US Navy)

У складу са новом стратегијом, број водова SEAL-a смањује се за чак 30 одсто и повећава се њихова величина како би тимови постали смртоноснији и способнији да се супротставе софистицираним поморским и подморским противницима, преноси агенција AP.

Такође је најављен нов и интензивнији поступак скрининга за елитне ратнике морнарице, како би се добили квалитетнији лидери након скандала који су потресли те снаге, а укључивали су оптужбе за убиства, сексуални напад и употребу дрога.

Врховни командант SEAL-а Хју Ховард је изнео своје планове у ексклузивном интервјуу за AP, наводећи да су снаге морнарице за специјалне операције биле усредсређене на антитерористичке операције, али да сада морају почети да се развијају у другим правцима.

Према његовим речима, током последње две деценије, многи су се борили у пустињама Ирака и планинама Авганистана, а сада су усредсређени на повратак у море.

Амерички војни лидери верују да су две деценије рата против милитаната и екстремиста исцрпиле ресурсе, због чега је Америка изгубила моћ у глобалном надметању против Москве и Пекинга.

О ватиканском решавању сукоба у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА