Најновије

НЕ ПРЕСТАЈУ НАПАДИ НА РУСИЈУ: Две државе тврде да им је нарушен ваздушни простор! (ВИДЕО)

Министарство спољних послова Литваније и војска Естоније саопштили су данас да су руски војни авиони повредили ваздушни простор те две земље.

Руски авиони. (Фото: ria.ru)

Министарство спољних послова Литваније навело је да је упутило дипломатску ноту руској амбасади у земљи због наводног упада руских војних авиона у њен ваздуш простор.

Литванско Министарство спољних послова 16. јуна позвало је представника руске амбасаде да би изразило протест због повреде ваздушног простора, саопштио је литвански МИП у саопштењу на свом сајту, а пренео је Тас с.

Према наводима литванског Министарства спољних послова, два руска војна авиона наводно су повредила ваздушни простор те земље изнад њених територијалних вода у Балтичком мору.

Руска амбасада у Вилњусу потврдила је Тас с-у да је њен дипломата позван у литванско Министарство спољних послова и да му је уручена дипломатска нота.

И Естонија је данас саопштила да су два руска борбена авиона повредила њен ваздушни простор, што је, како тврде четврти такав инцидент током ове године, пренео је АП.

Два руска ловца Сухој Су-35 ушла су у ваздушни простор Естоније у близини Хиуме, острва на Балтичком мору које припада Естонији и јуче ујутру ту провели мање од једног минута, наводи се у саопштењу естонске војске.

Додаје се да одашиљачи у руским авионима нису били укључени, нису поднели план лета и није постојала двосмерна радио комуникација са естонском службом ваздушног саобраћаја.

Отправник послова руске амбасаде позван је у естонско министарство спољних послова где му је уручена нота о инциденту.

Москва је негирала упад у ваздушни простор и навела да су авиони у уторак извели рутински лет изнад међународних вода Балтичког мора.

Лет се одвијао строго у складу са задатом рутом, током лета авиони нису скретали са руте што потврђују подаци о ваздушној ситуацији, саопштило је руско Министарство одбране, а пренео Интерфакс.

Чему државне институције ако Вучић о свему одлучује! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА