Најновије

ЈОВАНОВИЋ: Добро је, консензус је постигнут! Нико не размишља о признању тзв. Косова

Председник ДСС и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић изјавио да га радује што је на састанку власти и опозиције пре два дана постигнут консензус.

Милош Јовановић (Фото: Јутјуб)

Тај консензус је, како је додао, да нико не размишља о признању или прихватању сецесије Косова и Метохије.

"Поменуте су и Уједињене нације и да ни то не треба дозволити за Приштину (чланство у УН). Добро је што је до састанка дошло, јер је о том најважнијем идентитетском питању за наш народ важно да разговарају власт и опозиција и да се дође до најширег могућег консензуса", рекао је Јовановић за Б92.

Како је саопштено из ДСС-а, он је такође оценио да је данас историјски положај Србије повољнији, јер "Београд више не мора да се бави југословенством и томе шта мисле Загреб, Љубљана, Подгорица...".

"Сада можемо да градимо наш сопствени идентитет, да се укоренимо у томе шта смо ми, и то ће олакшати консензус о националном питању", истакао је један од лидера коалиција НАДА.

Председник ДС -а је као повољну околност за Србију навео и то да постоји већа равнотежа у свету. "САД више нису све и свја на свету. Какви год притисци долазили, то више не може да достигне нивое од пре 20 година. Истовремено јачају Русија и нарочито Кина и њен раст је незаустављив", закључио је Јовановић.

Фински посланик тврди да се проводи геноцид ковид вакцинама! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/ Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА