Најновије

АМЕРИКА ЈЕ ИСТА КАО СССР: Чека је иста судбина

Изграђујући односе са другим државама, САД иду путем СССР-а, рекао је руски председник Владимир Путин на састанку са главним уредницима међународних новинских агенција, организованом на маргинама Петербуршког међународног економског форума.

СССР (Фото: РИА Новости)

"У чему је проблем империја? Чини им се да су толико моћне да могу приуштити мале грешке: ове ћемо купити, оне уплашити, са онима ћемо се сложити", рекао је Путин.

У исто време, председник је приметио да се у таквим случајевима број проблема постепено повећава и долази тренутак када „више није могуће носити се с њима“.

„А САД сигурним ходом и чврстим кораком корачају правим путем Совјетског Савеза“, нагласио је руски лидер, напомињући да је и сам рођен у СССР-у.

Говорећи на пленарној седници Петербуршког међународног економског форума, Путин је претходно нагласио да Вашингтон жели да обузда развој Русије и о томе говори јавно. Према његовим речима, управо су са тим повезане потешкоће у односима двеју држава - „и ограничења у сфери економије, и покушаји утицаја на унутрашње политичке процесе“ у Русији.

О руској војсци у америчкој бази прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА