Најновије

„ТАКВЕ ПАРАЗИТЕ ИСТОРИЈА НЕ ПАМТИ“: Зарадила је досад милион евра од „пензије“ у НИС-у!

Даница Драшковић је инвалидски пензионер који прима „пензију“ од 7.000 евра месечно, па на 12 година колико је у НИС-у израчунајте. То је скоро милион евра. Легално, али не и легитимно, рекао је за портал Правда Немања Шаровић, коментаришући вест од пре неколико дана да је супруга лидера СПО поново именована за једног од директора НИС-а као представник државе Србије.

Вук и Даница Драшковић уживају на Краљичиној плажи на Милочеру (фото: Јутјуб)

Како је рекао, Вук Драшковић и његова супруга „и даље паразитирају на кичми овог народа и на политичкој сцени“.

- То је тих 20 Јудиних сребрњака које добија Вук Драшковић за издајничку политику коју спроводи већ 20 година. Он и даље има неке посланике и даље заузима нека места, и даље даје неке изјаве. А задње пут је 1996. године прешао цензус, то је пре 25 година. На свету мислим да не постоји овакав случај, такве паразите историја није забележила – подсећа Шаровић.

Он истиче да би толики приходи отхранили 15 породица сваког месеца или би могло да се стипендира 20-оро талентоване деце.

- Нема никакве разлике између власти Дачића, Тадића и Вучића, исту политику воде, исте паразите издржавају, исте су им газде. Потребна нам је промена целокупног система,  и свих тих паразита који га сачињавају – закључује Шаровић.

Економиста Александар Стевановић, на питање да ли има енергетских стручњака међу троје чланова Борда директора НИС-а који су именовани, он каже да менаџер не мора бити из те струке, већ треба да зна како се управља.

- У том смислу од то троје за једног сам сигуран да познаје посао, то је економиста Дејан Раденковић и његов допринос постоји. За инжењера електротехнике Драгутина Матановић заиста не знам и не могу да се изјасним о његовој стручности, а што се тиче именовања Данице Драшковић, такве одлуке ћемо имати док год се политика користи као област којој рад у јавном интересу није доминантан приоритет. Уместо тога, овде се политика посматра као домен бизниса – каже Стевановић за Правду.  

По његовим речима, политичари посматрају политику као неки бизнис.

- Тако то што неко неко има 7.000 евра у управном одбору, то је као један мали бизнис. Добар члан менаџмента и треба да буде добро буде плаћен, но Даница је ту по потпуно другој линији. То је чисто политичко именовање – наглашава он.
Стевановић наводи да постоје разлози зашто решења нису у сврху најбољег управљања НИС-ом, ако га, како је напоменуо, „уопште можемо заштитити након онакве продаје“.

Позвали смо Даницу Драшковић за коментар њеног поновног именовања у Борд директора НИС-а, али је она прекинула везу пре него што је саслушала питање.

А Ненад Чанак је донео “комитску” заставу Црне Горе у студио, тај скандал погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА