Najnovije

„TAKVE PARAZITE ISTORIJA NE PAMTI“: Zaradila je dosad milion evra od „penzije“ u NIS-u!

Danica Drašković je invalidski penzioner koji prima „penziju“ od 7.000 evra mesečno, pa na 12 godina koliko je u NIS-u izračunajte. To je skoro milion evra. Legalno, ali ne i legitimno, rekao je za portal Pravda Nemanja Šarović, komentarišući vest od pre nekoliko dana da je supruga lidera SPO ponovo imenovana za jednog od direktora NIS-a kao predstavnik države Srbije.

Vuk i Danica Drašković uživaju na Kraljičinoj plaži na Miločeru (foto: Jutjub)

Kako je rekao, Vuk Drašković i njegova supruga „i dalje parazitiraju na kičmi ovog naroda i na političkoj sceni“.

- To je tih 20 Judinih srebrnjaka koje dobija Vuk Drašković za izdajničku politiku koju sprovodi već 20 godina. On i dalje ima neke poslanike i dalje zauzima neka mesta, i dalje daje neke izjave. A zadnje put je 1996. godine prešao cenzus, to je pre 25 godina. Na svetu mislim da ne postoji ovakav slučaj, takve parazite istorija nije zabeležila – podseća Šarović.

On ističe da bi toliki prihodi othranili 15 porodica svakog meseca ili bi moglo da se stipendira 20-oro talentovane dece.

- Nema nikakve razlike između vlasti Dačića, Tadića i Vučića, istu politiku vode, iste parazite izdržavaju, iste su im gazde. Potrebna nam je promena celokupnog sistema,  i svih tih parazita koji ga sačinjavaju – zaključuje Šarović.

Ekonomista Aleksandar Stevanović, na pitanje da li ima energetskih stručnjaka među troje članova Borda direktora NIS-a koji su imenovani, on kaže da menadžer ne mora biti iz te struke, već treba da zna kako se upravlja.

- U tom smislu od to troje za jednog sam siguran da poznaje posao, to je ekonomista Dejan Radenković i njegov doprinos postoji. Za inženjera elektrotehnike Dragutina Matanović zaista ne znam i ne mogu da se izjasnim o njegovoj stručnosti, a što se tiče imenovanja Danice Drašković, takve odluke ćemo imati dok god se politika koristi kao oblast kojoj rad u javnom interesu nije dominantan prioritet. Umesto toga, ovde se politika posmatra kao domen biznisa – kaže Stevanović za Pravdu.  

Po njegovim rečima, političari posmatraju politiku kao neki biznis.

- Tako to što neko neko ima 7.000 evra u upravnom odboru, to je kao jedan mali biznis. Dobar član menadžmenta i treba da bude dobro bude plaćen, no Danica je tu po potpuno drugoj liniji. To je čisto političko imenovanje – naglašava on.
Stevanović navodi da postoje razlozi zašto rešenja nisu u svrhu najboljeg upravljanja NIS-om, ako ga, kako je napomenuo, „uopšte možemo zaštititi nakon onakve prodaje“.

Pozvali smo Danicu Drašković za komentar njenog ponovnog imenovanja u Bord direktora NIS-a, ali je ona prekinula vezu pre nego što je saslušala pitanje.

A Nenad Čanak je doneo “komitsku” zastavu Crne Gore u studio, taj skandal pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda, N.B.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA