Најновије

СОРОШ УДАРИО НА СИ ЂИНПИНГА: Плаши га доминација "црвеног змаја", Кина је покварила планове Запада

Милијардер Џорџ Сорош оптужио је кинеског лидера Си Ђинпинга да се „претворио у диктатора“ и да жели да „постане доживотни председник“.

Сорош (Фото: Јутјуб)

Сорош је у ауторском тексту за „Вол стрит џурнал“ написао да Си Ђинпинг „диктира политику“ коју би Кинеска комунистичка партија требало да прати како би „доминирала у 2022. години“.

Милијардер алудира на 20. Национални конгрес партије који ускоро треба да се одржи и на ком би, како сматра, власт могла да буде уздрмана.

Сорош тврди да је Си Ђинпинг „претворио своје присталице у своје климоглавце, напуштајући наслеђе начела о споразумном владању свог претходника Денг Сијаопинга и његов реформски пут“, који је, према Сорошевом виђењу, имао „веома другачији концепт кинеског места у свету“.

„Са Си Ђинпингом постоји мало простора за политички баланс. Њему ће бити тешко да прилагоди своју политику променама у реалности, пошто влада застрашивањем. Његови потчињени не смеју да му кажу како се реалност променила из страха да не покрену његов гнев. То угрожава будућност Кине као једнопартијске државе“, навео је Сорош.

Он је поновио своје тврдње како сматра Си Ђинпинга „најопаснијим непријатељем отвореног друштва на свету“, тврдећи да су обични Кинези жртве такве политике и да „унутрашњи политички противници и религијске и етничке мањине трпе још већи прогон“.

Председник Авганистана одмаглио из земље! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА