Najnovije

SOROŠ UDARIO NA SI ĐINPINGA: Plaši ga dominacija "crvenog zmaja", Kina je pokvarila planove Zapada

Milijarder DŽordž Soroš optužio je kineskog lidera Si Đinpinga da se „pretvorio u diktatora“ i da želi da „postane doživotni predsednik“.

Soroš (Foto: Jutjub)

Soroš je u autorskom tekstu za „Vol strit džurnal“ napisao da Si Đinping „diktira politiku“ koju bi Kineska komunistička partija trebalo da prati kako bi „dominirala u 2022. godini“.

Milijarder aludira na 20. Nacionalni kongres partije koji uskoro treba da se održi i na kom bi, kako smatra, vlast mogla da bude uzdrmana.

Soroš tvrdi da je Si Đinping „pretvorio svoje pristalice u svoje klimoglavce, napuštajući nasleđe načela o sporazumnom vladanju svog prethodnika Deng Sijaopinga i njegov reformski put“, koji je, prema Soroševom viđenju, imao „veoma drugačiji koncept kineskog mesta u svetu“.

„Sa Si Đinpingom postoji malo prostora za politički balans. NJemu će biti teško da prilagodi svoju politiku promenama u realnosti, pošto vlada zastrašivanjem. NJegovi potčinjeni ne smeju da mu kažu kako se realnost promenila iz straha da ne pokrenu njegov gnev. To ugrožava budućnost Kine kao jednopartijske države“, naveo je Soroš.

On je ponovio svoje tvrdnje kako smatra Si Đinpinga „najopasnijim neprijateljem otvorenog društva na svetu“, tvrdeći da su obični Kinezi žrtve takve politike i da „unutrašnji politički protivnici i religijske i etničke manjine trpe još veći progon“.

Predsednik Avganistana odmaglio iz zemlje! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA