Најновије

САД у великим проблемима због новог руског оружја

Нови руски једномоторни борбени авион пете генерације “Су-75”, представљаће велики изазов за Сједињене Државе. До таквих налаза су дошли војни стручњаци у италијанским медијима.

Су 75 (Фото: РИА)

Руски ловац пете генерације “Су-75 Шах-мат”, опремљен је стелт технологијом, и постао је новина која је привукла велику пажњу јавности на аеромитингу “МАКС-2021”, који је недавно одржан у Москви. 

Авион, који је развио “Сухој”, кандидат је за улогу главног антагонисте америчког “Ф-35”, водећег авиона америчке авијације. Према мишљењу италијанских стручњака, новина Руске Федерације може постати велики проблем за САД. Ово преноси издање 
“L’Аntidiplоmаticо”. 

Представљени “Су-75” способан је да носи читав низ ракета и бомби нове генерације. Постоји и неколико опција за његову употребу, који укључујује групу авиона са посадом и без посаде. 

Предност овог авиона укључује и једноставност његовог одржавања. Посебан аутоматизовани логистички систем пратиће статус ловца, што ће смањити трошкове његовог рада.

Посматрачи L’Аntidiplоmаticо-а су изјавили да је “Су-75” позајмио нека техничка решења, шпијунирајући “Ф-35”. Испод трупа је инсталиран широкоугаони систем оптичког вида, сличан америчком ЕОДАС/ОТС. Аналог горе поменутог аутоматизованог логистичког система може се наћи и на ловцима из Сједињених Држава.

Ловац има „отворену архитектуру“, што му омогућава опремање различитим системима руске и стране производње.

Ова чињеница савршено показује јасну извозну оријентацију “Су-75”. Још једна предност у односу на конкуренте биће његова цена- приближно 25-30 милиона долара по јединици. Ово је скоро половина цене америчког Ф-35. 

Стога, такмичење са "Шах-матом" на глобалним тржиштима, може бити велики проблем за скупље америчке моделе, и по цени и по способностима.

Ако САД истовремено зарате са Русијом и Кином могу и престати да постоје. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА