Najnovije

SAD u velikim problemima zbog novog ruskog oružja

Novi ruski jednomotorni borbeni avion pete generacije “Su-75”, predstavljaće veliki izazov za Sjedinjene Države. Do takvih nalaza su došli vojni stručnjaci u italijanskim medijima.

Su 75 (Foto: RIA)

Ruski lovac pete generacije “Su-75 Šah-mat”, opremljen je stelt tehnologijom, i postao je novina koja je privukla veliku pažnju javnosti na aeromitingu “MAKS-2021”, koji je nedavno održan u Moskvi. 

Avion, koji je razvio “Suhoj”, kandidat je za ulogu glavnog antagoniste američkog “F-35”, vodećeg aviona američke avijacije. Prema mišljenju italijanskih stručnjaka, novina Ruske Federacije može postati veliki problem za SAD. Ovo prenosi izdanje 
“L’Antidiplomatico”. 

Predstavljeni “Su-75” sposoban je da nosi čitav niz raketa i bombi nove generacije. Postoji i nekoliko opcija za njegovu upotrebu, koji uključujuje grupu aviona sa posadom i bez posade. 

Prednost ovog aviona uključuje i jednostavnost njegovog održavanja. Poseban automatizovani logistički sistem pratiće status lovca, što će smanjiti troškove njegovog rada.

Posmatrači L’Antidiplomatico-a su izjavili da je “Su-75” pozajmio neka tehnička rešenja, špijunirajući “F-35”. Ispod trupa je instaliran širokougaoni sistem optičkog vida, sličan američkom EODAS/OTS. Analog gore pomenutog automatizovanog logističkog sistema može se naći i na lovcima iz Sjedinjenih Država.

Lovac ima „otvorenu arhitekturu“, što mu omogućava opremanje različitim sistemima ruske i strane proizvodnje.

Ova činjenica savršeno pokazuje jasnu izvoznu orijentaciju “Su-75”. Još jedna prednost u odnosu na konkurente biće njegova cena- približno 25-30 miliona dolara po jedinici. Ovo je skoro polovina cene američkog F-35. 

Stoga, takmičenje sa "Šah-matom" na globalnim tržištima, može biti veliki problem za skuplje američke modele, i po ceni i po sposobnostima.

Ako SAD istovremeno zarate sa Rusijom i Kinom mogu i prestati da postoje. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA