Најновије

Потребна помоћ за породице на Косову и Метохији

Од свог оснивања 2009. године, Хуманитарна организација СПОЈИ помаже социјално угроженим породицама на Балкану и болесној деци у Тиролу. Сваке године чланови СПОЈИ-а путују на Косово и Метохију да лично испоруче помоћ породицама које живе у веома тешким условима.

Правда преноси њихов апел донаторима:

Последњих година СПОЈИ је уз помоћ бројних донатора сакупио и у тој вредности испоручио хуманитарну помоћ вредну преко 165.000 евра. Током 2020. и 2021. године, када је пандемија отежала спровођење хуманитарних акција, први пут нисмо могли лично да обилазимо породице, али смо зато у „контролним“ или „завршним“ посетама поново могли да будемо са нашим народом на Косову и Метохији.

У септембру 2021. смо чак успели да спроведемо најуспешније скупљање хуманитарних донација, јер је за само пар дана сакупљено 47.335,50 евра хуманитарне помоћи и тако помогнуто 23 породице и три пројекта од изузетне важности за опстанак нашег народа на Косову и Метохији, иако је на почетку било планирано да помогнемо 5 породица и Народној кухињи. Детаљан извештај о нашој најуспешнијој хуманитарној акцији са све фотографијама, рачунима и потврдама можете прочитати – ОВДЕ.

Ове године желимо да постигнемо сличан успех, али ћемо као почетни циљ поставити помоћ за 5 породица, те се надамо да ћемо уз Божију и вашу помоћ на крају моћи да помогнемо далеко више породица, као прошли пут, јер је наш народ на Косову и Метохији под великим притиском и трпи свакодневне тортуре и зато ми као народ не смемо да одустанемо од наши браће и сестара!

Породицама Стефановић из Доње Гуштерице, Перић из Прековца, Тасић из Бољевца, Савић из Божевца, као и Здравковић из Бостана желимо да купимо следећу помоћ у укупној вредности од 14.200 евра!

Потребна помоћ: Грађевински материјал за изолацију и проширење кућа, опремање купатила, ПВЦ столарија, ламинат и плочице.

Молимо вас да поделите са вашим пријатељима и позовете и њих да се прикључе акцији, јер што више људи сазна то су веће шансе да ћемо сав потребан износ скупити до 28. октобра, те да ће и ове породице благовремено добити неопходну помоћ.

У нади да ћемо сви заједно успети да се ујединимо и тако помогнемо што више породица, желимо вам свако добро од Господа и унапред захваљујемо у име свих породица којима ћемо помоћи у оквиру ове акције!

Којим породицама желе да помогну и колико је средстава потребно можете видети ОВДЕ.

Извор: Споји

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА