Najnovije

Potrebna pomoć za porodice na Kosovu i Metohiji

Od svog osnivanja 2009. godine, Humanitarna organizacija SPOJI pomaže socijalno ugroženim porodicama na Balkanu i bolesnoj deci u Tirolu. Svake godine članovi SPOJI-a putuju na Kosovo i Metohiju da lično isporuče pomoć porodicama koje žive u veoma teškim uslovima.

Pravda prenosi njihov apel donatorima:

Poslednjih godina SPOJI je uz pomoć brojnih donatora sakupio i u toj vrednosti isporučio humanitarnu pomoć vrednu preko 165.000 evra. Tokom 2020. i 2021. godine, kada je pandemija otežala sprovođenje humanitarnih akcija, prvi put nismo mogli lično da obilazimo porodice, ali smo zato u „kontrolnim“ ili „završnim“ posetama ponovo mogli da budemo sa našim narodom na Kosovu i Metohiji.

U septembru 2021. smo čak uspeli da sprovedemo najuspešnije skupljanje humanitarnih donacija, jer je za samo par dana sakupljeno 47.335,50 evra humanitarne pomoći i tako pomognuto 23 porodice i tri projekta od izuzetne važnosti za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, iako je na početku bilo planirano da pomognemo 5 porodica i Narodnoj kuhinji. Detaljan izveštaj o našoj najuspešnijoj humanitarnoj akciji sa sve fotografijama, računima i potvrdama možete pročitati – OVDE.

Ove godine želimo da postignemo sličan uspeh, ali ćemo kao početni cilj postaviti pomoć za 5 porodica, te se nadamo da ćemo uz Božiju i vašu pomoć na kraju moći da pomognemo daleko više porodica, kao prošli put, jer je naš narod na Kosovu i Metohiji pod velikim pritiskom i trpi svakodnevne torture i zato mi kao narod ne smemo da odustanemo od naši braće i sestara!

Porodicama Stefanović iz Donje Gušterice, Perić iz Prekovca, Tasić iz Boljevca, Savić iz Boževca, kao i Zdravković iz Bostana želimo da kupimo sledeću pomoć u ukupnoj vrednosti od 14.200 evra!

Potrebna pomoć: Građevinski materijal za izolaciju i proširenje kuća, opremanje kupatila, PVC stolarija, laminat i pločice.

Molimo vas da podelite sa vašim prijateljima i pozovete i njih da se priključe akciji, jer što više ljudi sazna to su veće šanse da ćemo sav potreban iznos skupiti do 28. oktobra, te da će i ove porodice blagovremeno dobiti neophodnu pomoć.

U nadi da ćemo svi zajedno uspeti da se ujedinimo i tako pomognemo što više porodica, želimo vam svako dobro od Gospoda i unapred zahvaljujemo u ime svih porodica kojima ćemo pomoći u okviru ove akcije!

Kojim porodicama žele da pomognu i koliko je sredstava potrebno možete videti OVDE.

Izvor: Spoji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA