Најновије

ПЕРСОНА НОН ГРАТА: Вук Драшковић непожељан на Палама

Српски политичар и књижевник Вук Драшковић проглашен је данас за непожељну особу у општини Пале, у Босни и Херцеговини, због изјаве о убијању сарајевске деце за време рата у тој земљи.

Вук Драшковић (Фото: Јутјуб)

Одборници Скупштине општине Пале прогласили су Драшковића непожељном особом због, како су навели, „непримерених и нетачних навода да је гранатама са Пала убијено 1.000 деце у Сарајеву” током рата од 1992. до 1995. године.

Председник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина, из Савеза независних социјалдемократа Милорада Додика, рекао је да је Драшковић „изговорио низ неистина о Палама на рачун Срба у протеклом рату”, преноси Бета.

Шкипина је казао да је закључак о проглашењу Драшковића непожељном особом на Палама донет као одговор на иницијативу председника Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина” Недељка Елека.

У допису Скупштини општине Пале, Елек је навео да је Драшковић 2. октобра изјавио на телевизији да је гранатама са Пала убијено 1.000 деце у Сарајеву, и додао да „такве лажи наносе огромну штету општини”.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА