Најновије

РАТНА ПЛИМА СЕ ПРЕОКРЕНУЛА: Украјинци повукли ручну - одустали

Украјинска војска је одустала од офанзивних дејстава и прешла је у глуву одбрану у областима Артјомовска и Соледара у Доњецкој Народној Републици, изјавио је официр Народне милиције Луганске Народне Републике Андреј Марочко.

„У областима насеља Артјомовск и Соледар противник је прешао у глуву одбрану. Због свакодневних губитака у људству и техници, као и услед оперативне ситуације, украјинска команда је одустала од дејстава офанзивног карактера и усредсредила се на задржавање раније заузетих позиција“, написао је он на свом Телеграм каналу.

Град Артјомовск (Бахмут) налази се у делу ДНР који је под контролом Кијева, северно од великог града Горловка. Артјомовск је важан саобраћајни чвор за снабдевање украјинске војске у Донбасу.

Борци групе „Вагнер“ су успели да потисну украјинске снаге из села Иванград који се налази на километар од градских четврти, а вођене су жестоке борбе за јужно предграђе Артјомовска – Опитно.

Велики губици

Украјинска војска изгубила је у протекла 24 сата више од 30 људи, два самоходна артиљеријска уређаја, два тенка, седам јединица оклошне и аутомобилске технике, саопштила је Народна милиција Доњецке Народне Републике.

Народна милиција Луганске Народне Републике је саопштила да су украјинске снаге током протеклог дана изгубиле до 30 људи, два оклопна транспортера и четири беспилотне летелице.

"ТИ ЗЛОЧИНЦИ ЋЕ БИТИ ЛИКВИДИРАНИ, НЕМА ДРУГЕ ОПЦИЈЕ": Издато наређење белоруским снагама

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА