Najnovije

RATNA PLIMA SE PREOKRENULA: Ukrajinci povukli ručnu - odustali

Ukrajinska vojska je odustala od ofanzivnih dejstava i prešla je u gluvu odbranu u oblastima Artjomovska i Soledara u Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je oficir Narodne milicije Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.

„U oblastima naselja Artjomovsk i Soledar protivnik je prešao u gluvu odbranu. Zbog svakodnevnih gubitaka u ljudstvu i tehnici, kao i usled operativne situacije, ukrajinska komanda je odustala od dejstava ofanzivnog karaktera i usredsredila se na zadržavanje ranije zauzetih pozicija“, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Grad Artjomovsk (Bahmut) nalazi se u delu DNR koji je pod kontrolom Kijeva, severno od velikog grada Gorlovka. Artjomovsk je važan saobraćajni čvor za snabdevanje ukrajinske vojske u Donbasu.

Borci grupe „Vagner“ su uspeli da potisnu ukrajinske snage iz sela Ivangrad koji se nalazi na kilometar od gradskih četvrti, a vođene su žestoke borbe za južno predgrađe Artjomovska – Opitno.

Veliki gubici

Ukrajinska vojska izgubila je u protekla 24 sata više od 30 ljudi, dva samohodna artiljerijska uređaja, dva tenka, sedam jedinica oklošne i automobilske tehnike, saopštila je Narodna milicija Donjecke Narodne Republike.

Narodna milicija Luganske Narodne Republike je saopštila da su ukrajinske snage tokom proteklog dana izgubile do 30 ljudi, dva oklopna transportera i četiri bespilotne letelice.

"TI ZLOČINCI ĆE BITI LIKVIDIRANI, NEMA DRUGE OPCIJE": Izdato naređenje beloruskim snagama

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA