Најновије

НАЦИСТИ ЛЕТЕЛИ НА СВЕ СТРАНЕ, ПОБИЛИ ИХ УКРАЈИНЦИ: Након свађе, војска Украјине дигла у ваздух штаб одреда Азов!

Оружане снаге Украјине гађале су штаб специјалног одреда Азов у ​​Мариупољу тактичким ракетним системом Точка-У, саопштила је Народна милиција ДНР.

Фото: flickr.com

Локацију штаба посебног одреда специјалне намене „Азов“ на југозападу Мариупоља гађале су оружане снаге Украјине тактичким ракетним системом „Точка-У“. Као резултат удара уништено је више од 20 милитаната и 10 комада опреме“, наводи се у извештају.

Напад је био резултат свађе између команде регуларне војске Украјине и команданата батаљона Азов.

Припадници националистичког батаљона Азов, који су сада у блокади у граду Мариупољу, наводно одбијају да се повинују и координирају своје акције са командом украјинске војске.

Националистички батаљони представљају велику претњу не само руским војницима, већ и локалним цивилима, који су држани као таоци у граду, као и актуелном режиму у Кијеву и председнику Владимиру Зеленском. Гомиле наоружаних националиста освојиле су власт у Украјини током последњих неколико година. Данас, када су руске трупе преузеле контролу над неколико већих градова и наставиле напредовање, ови припадници украјинских националистичких батаљона би уперили пушке и у председника Зеленског ако прихвати пораз Украјине. У међувремену, расте број жртава како у редовима обе зараћене стране, тако и међу цивилима.

Председник руске Државне думе Вјачеслав Володин изјавио је да је украјински председник Владимир Зеленски напустио Украјину, више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА