Najnovije

NACISTI LETELI NA SVE STRANE, POBILI IH UKRAJINCI: Nakon svađe, vojska Ukrajine digla u vazduh štab odreda Azov!

Oružane snage Ukrajine gađale su štab specijalnog odreda Azov u ​​Mariupolju taktičkim raketnim sistemom Točka-U, saopštila je Narodna milicija DNR.

Foto: flickr.com

Lokaciju štaba posebnog odreda specijalne namene „Azov“ na jugozapadu Mariupolja gađale su oružane snage Ukrajine taktičkim raketnim sistemom „Točka-U“. Kao rezultat udara uništeno je više od 20 militanata i 10 komada opreme“, navodi se u izveštaju.

Napad je bio rezultat svađe između komande regularne vojske Ukrajine i komandanata bataljona Azov.

Pripadnici nacionalističkog bataljona Azov, koji su sada u blokadi u gradu Mariupolju, navodno odbijaju da se povinuju i koordiniraju svoje akcije sa komandom ukrajinske vojske.

Nacionalistički bataljoni predstavljaju veliku pretnju ne samo ruskim vojnicima, već i lokalnim civilima, koji su držani kao taoci u gradu, kao i aktuelnom režimu u Kijevu i predsedniku Vladimiru Zelenskom. Gomile naoružanih nacionalista osvojile su vlast u Ukrajini tokom poslednjih nekoliko godina. Danas, kada su ruske trupe preuzele kontrolu nad nekoliko većih gradova i nastavile napredovanje, ovi pripadnici ukrajinskih nacionalističkih bataljona bi uperili puške i u predsednika Zelenskog ako prihvati poraz Ukrajine. U međuvremenu, raste broj žrtava kako u redovima obe zaraćene strane, tako i među civilima.

Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski napustio Ukrajinu, više o tome možete pročitati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA