Најновије

АМЕРИЧКО ОРУЖЈЕ ЋЕ СЕ ОКРЕНУТИ ПРОТИВ АМЕРИКЕ: Нови Авганистан за САД у Украјини

Украјински национални батаљони ће усмерити америчко оружје против САД, као што је био случај са џихадистима у Авганистану. Такав исход предвидео је Вашингтону колумниста листа Yhe American Conservative Џејсон Морган.

Азов (Илустрација: Русская Весна)

Морган је написао да САД могу да очекују „нови Авганистан“ ако Бела кућа настави да непромишљено пумпа оружјем украјинске нацисте. „Шта може поћи по злу? Сазнали смо 11.09.2001. Али онда су заборавили. И овде поново добијамо замах на границама Украјине “, написао је колумниста.

„Мање од годину дана није прошло од срамне предаје и повлачења у Авганистану, а ми смо већ овде, у пролеће 2022. године, узвикујемо подршку „борцима за слободу“ у Украјини, једној од најкорумпиранијих земаља“, додао је Морган. .

Такође је навео да САД, подржавајући нацистички батаљон Оружаних снага Украјине '’Азов'’, послују са „отрцаним неонацистом чији стандарди 'СС' обезбеђују то да ће и они једног дана окренути Америчко оружје против Американаца“.

Претходно је портпарол Пентагона открио детаље испоруке оружја Украјини. Према његовим речима, оружје од страних партнера у Украјину се испоручује у 8-10 летова дневно и „скоро сталним” слањем копнених конвоја. 

О новом оружаном сукобу на територији бившег СССР прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА