Најновије

ВОЈСКА ДНР КРЕЋЕ НА СЛАВЈАНСК И КРАМАТОРСК, ЦИВИЛИ СЕ СКЛАЊАЈУ: Почиње стварање котлова

Jединице војске ДНР напредују у правцу североистока. Ускоро ће овде бити формирани „котлови” за украјинску војску.

НМ ДНР (Фото: РИА Новости)

Да би спречили употребу цивилног становништва као живог штита за Оружане снаге Украјине, становници Славјанска и Краматорска морају да напусте своје градове и да пређу у безбедно подручје, рекао је Доњецке Народне Републике Денис Пушилин.

„Тешко је замислити размере окрутности украјинских националиста“, наглашава Пушилин новинарима листа Взгљад. Он је подсетио на недавно искуство Мариупоља које је показало дубину бруталности украјинске војске. Кијевски екстремисти пуцају на цивиле ако сами покушају да напусте опкољени град, једноставно затварају подруме заједно са људима и не дозвољавају им да изађу чак ни по воду, могу да убију цивила само да би му узели одећу.

„Руководство републике не жели да се на списак ових страшних чињеница додају приче из Краматорска и Славјанска. Позивамо становнике градова који још нису ослобођени да оду док се нацистички одреди не распореде у насеља“, нагласио је Пушилин.

Већ је познато, према речима шефа ДНР, да су украјински екстремисти минирали инфраструктурне објекте у Славјанску и Краматорску. Тамо ће са великим степеном вероватноће наредних дана бити организовани „котлови”.

Снимак извлачења рањеног Чечена под снајперском ватром у Мариупољу погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА