Најновије

МИЛАНОВИЋ ДАО УСЛОВ ЗА УЛАЗАК УКРАЈИНЕ У ЕУ: Одбио да потпише Кијеву статус кандидата

Хрватски председник Зоран Милановић поручио је данас у Мостару да ту није дошао да би делио БиХ, већ да жели да она буде целовита, од Уне до Дрине, од Саве до Неретве и Неума и да таква уђе у Европску унију.

Зоран Милановић (Фото: Председништво Хрватске)

Навео је да БиХ, тек када уђе у ЕУ, може постати грађанска држава, а до тада је утврђена Дејтонским споразумом.

Милановић је новинарима рекао да је одбио да потпише иницијативу да се Украјини да статус кандидата за ЕУ и да је то условио давањем статуса и БиХ.

"Мој услов је био да се ту спомене и БиХ као земља која такође добија статус кандидата јер ако може Украјина, онда итекако мора бити и БиХ, која је сигурнија и мирнија држава у поређењу са Украјином, али је то одбијено и ја сам уљудно захвалио", рекао је Милановић.

"Сматра ли ико да се тако понаша непријатељ БиХ као целовите државе", упитао је хрватски председник, чији долазак на обележавање 30. годишњице оснивања ХВО су оштро осудили из Удружења логораша Мостара.

Милановић је приметио да су натписи на дому "Стјепана Косаче" исписана на сва три, како је рекао, хрватска писма: латиницом, глагољицом и ћирилицом.

Истакао да ни према коме у БиХ нема предрасуда, ни према Србима за које је рекао да су "били агресори у рату", ни према Бошњацима који су, нада се, бољи партнери него што су некада били, пренели су мостарски медији.

Поручио је "хрватско у БиХ неискорјењиво без којега БиХ нема".

Истакнуо је да Хрвати као најмалобројнији народ у БиХ не желе да буде мањина, иако, како каже, бити мањина није срамота.

О председничким изборима у Француској прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА