Најновије

ЛАВРОВ МАТИРАО УКРАЈИНСКОГ НОВИНАРА: "Да ли све време размишљате где бисте нешто украли?"

Москва се у Украјини бави ослобађањем истока земље од неонацистичког режима, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и позвао украјинске новинаре да не мере према себи када оптужују Русију да краде и продаје жито.

На крају конференције за новинаре Лаврова и турског министра спољних послова Мевлута Чавушоглуа, када су се министри спремали да оду, један од украјинских новинара одлучио је да руском министру постави питање ван времена издвојеног за конференцију.

- Шта је од робе украдене у Украјини, осим жита, Русија већ успела да прода? - упитао је новинар.

- Да ли све време размишљате о томе где бисте нешто украли? И мислите да сви тако раде? - одговорио је Лавров.

- Одговорићу вам. Бавимо се релизацијом циљева који су јавно објављени – да се исток Украјине ослободи притиска неонацистичког режима – то је оно што радимо - објаснио је шеф руске дипломатије.

- А жито, данас смо објаснили да се жито може слободно превозити до одредишта. Русија не прави никакве препреке. Неопходно је да господин Зеленски изда команду, ако уопште још командује тамо нечим, да се дозволи страним и украјинским бродовима да уђу у Црно море - додао је Лавров.

Уједињене нације су у више наврата упозориле на опасност од прехрамбене кризе због несташице жита, а Запад оптужује Русију да спречава испоруке украјинског жита на светско тржиште. Москва те оптужбе категорички одбацује. Кијевске власти су саме створиле мноштво препрека за извоз жита: поред паљења жита у Маријупољској луци, украјинска војска је минирала акваторију Црног мора, што спречава извоз пшенице на светско тржиште бродовима.

Како НАТО не даје гаранције Русији да неће распоређивати нуклеарне ракете у Финској и Шведској прочитајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА