Најновије

ДЕМОНСТРАЦИЈА СИЛЕ! Украјина изгубила кључна упоришта, без овога губе важну регију!

Руски војни авиони, ракете и артиљерија погодили су више од 240 војних локација у Украјини у претходна 24 сата.

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

У току је 150. дан рата у Украјини, а руске трупе су у претходна 24 часа оствариле значајне резултате погодивши чак 240 војних објеката у Украјини, највише досад у једном дану. То је медијима потврдио данас портпарол Министарства одбране РусијеИгор Конашенков.

“Оперативно-тактичко и војно ваздухопловство, артиљеријске бригаде, настављају да наносе ударе војним објектима на украјинској територији. У претходна 24 сата, уништили су 12 командних штабова, четири пројектила и артиљеријско оружје, складишта муниције у насељу Никаноровка у Доњецкој Народној Републици и граду Николајеву, као и људство и војну опрему на 226 места”, навео је Конашенков, преноси руска новинска агенција "ТАСС".

Он је додао да су руске ваздушне снаге гађале 406. артиљеријску бригаду украјинске војске у насељу Апостолово у региону Дњепропетровск и да је “елиминисано 200 војника, уништено девет артиљеријских топова, као и додатна војна опрема”.

Да подсетимо, неколико стотина украјинских националистичких бораца који се налазе у Доњецкој Народној Републици убијено је након високопрецизног удара, саопштило је руско Министарство одбране у свом дневном ажурирању у петак. Министарство је саопштило да су руске снаге уништиле привремену тачку размештаја националистичке формације “Блацк хундред” користећи копнено високопрецизно оружје.

Борци су се наводно крили у згради школе у ​​граду Краматроск у Доњецкој Народној Републици. У удару је елиминисано до 300 бораца и преко 40 јединица специјалне опреме, наводи се у саопштењу.

Украјинска милитанти употребили су касетне и фосфорне бомбе у Донбасу, рекао је за РИА Новости командант батерије 9. пука Народне милиције Доњецке Народне Републике са позивним знаком Гром. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА