Најновије

ФСБ: Спречена серија терористичких аката против чланова Владе Крима

Федерална служба безбедности Русије саопштила је да је спречила серију терористичких аката против власти Херсонске области и чланова Владе Крима.

Фото: РИА

„У току оперативне игре спречен је покушај Службе безбедности Украјине да изврши серију диверзантско-терористичких аката против службених лица војно-цивилне администрације Херсонске области Украјине и чланова Владе Републике Крим. Руски контраобавештајци идентификовали су сарадника СБУ који је руководио активностима извора из редова екстремиста које је он регрутовао”, саопштио је Центар за односе са јавношћу ФСБ Русије.

Додаје се да су добијене информације о операцији коју је спроводила страна специјална служба, чији су починиоци и саучесници идентификовани и приведени, одузета су средства за извршење злочина, утврђени канали за комуникацију и начини финансирања.

Оперативна игра је систем контраобавештајних мера током које су активности непријатеља под контролом и не само да не достижу циљ, већ се усмеравају у правцу погодном за органе државне безбедности.

Министарство одбране Русије детаљно је објаснило ситуацију у Харковској области, где се јуче завршило повлачење трупа из северног дела региона. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА