Najnovije

FSB: Sprečena serija terorističkih akata protiv članova Vlade Krima

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je sprečila seriju terorističkih akata protiv vlasti Hersonske oblasti i članova Vlade Krima.

Foto: RIA

„U toku operativne igre sprečen je pokušaj Službe bezbednosti Ukrajine da izvrši seriju diverzantsko-terorističkih akata protiv službenih lica vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Ukrajine i članova Vlade Republike Krim. Ruski kontraobaveštajci identifikovali su saradnika SBU koji je rukovodio aktivnostima izvora iz redova ekstremista koje je on regrutovao”, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB Rusije.

Dodaje se da su dobijene informacije o operaciji koju je sprovodila strana specijalna služba, čiji su počinioci i saučesnici identifikovani i privedeni, oduzeta su sredstva za izvršenje zločina, utvrđeni kanali za komunikaciju i načini finansiranja.

Operativna igra je sistem kontraobaveštajnih mera tokom koje su aktivnosti neprijatelja pod kontrolom i ne samo da ne dostižu cilj, već se usmeravaju u pravcu pogodnom za organe državne bezbednosti.

Ministarstvo odbrane Rusije detaljno je objasnilo situaciju u Harkovskoj oblasti, gde se juče završilo povlačenje trupa iz severnog dela regiona. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA