Најновије

Где ће им душа или три милиона евра за НАТО прајд, а нема за лечење наше деце

Пише: Владимир Димитријевић

ОПАСНО ЈЕ ОГРЕШИТИ СЕ О ДЕЦУ 

Достојевски је учио да цео свет не вреди једне дечје сузе. Колико је опасно огрешити се о дете, вели старац Зосима у „Браћи Карамазовима“:“Свакога дана и часа, свакога тренутка надгледај самога себе и пази на себе, да ти изглед буде благо леп. Ето, прошао си поред малога детета, прошао си љут, са ружном речју, са озлојеђеном душом; и ниси можда ни приметио дете, али оно је тебе видело, и лик твој, ружан и зао, можда је остао у његовом слабачком и незаштићеном срдашцу. Ти то не знаш, међутим си можда већ тиме бацио рђаво семе у његову душу, а то ће семе можда и порасти, а све стога што се ниси уздржао пред дететом, јер у себи ниси одгајио обазриву и делатну љубав“.(1)
Достојевског је највише болела патња невине деце. 
А код нас деца много, много пате. 

ДЕЦА И ТУМОРИ 

У Србији скоро сваког дана једно дете оболи од рака, а један разред годишње умре.(2) 
Прича ми таксиста – возио је мајку и дете на онколошки преглед у Београд. Схватио је, пред болницом у коју их је довезао, колико мале деце страда од канцера, и побегао је  главом без обзира. Није могао да гледа ту патњу. Пита ме:“Зар је могуће да је ова власт дала три милиона евра за хиљаде полицајаца који су чували шачицу прајдера, а да немају паре да децу лече од НАТО тумора, да их шаљу у иностранство, него се у продавицама држе картонске кутије са фотографијама оболелих и сиротиња убацује паре од кусура? Где ће овима на власти душа?“
Каква душа? 

Знају ли они за Бога и душу, иако примају црквено ордење? 

ЗНАЈУ ЛИ ОНИ ЗА БОГА И ДУШУ?

Да ли они мисле да се Бог може подмитити ктиторством  храма Светог Саве, или било ког другог храма, ако се не гледа на живе храмове, а то су људи Господњи, које свештеник кади у храму као и иконе – јер су људи истинске иконе, за које је, по православном учењу, Христос умро и васкрсао? А деца су најиконичније иконе – сам Христос је рекао да је њихово Царство Божије, и ко не прими то Царство као дете, неће ни ући у њега? 

Даца су наша једина будућност, а све их је мање, и све су болеснија. 
Шта властодршце брига за децу оболелу од рака кад су спремни да уложе три милиона евра у полицију којом командује Кристофер Хил, и која брани НАТО прајд, иако је тај исти носилац ордена Светог Саве тврдио да њему никад и нико неће наредити хоће ли бити прајда или неће? 

ШТА СУ РАДИЛИ ПОЛИЦАЈЦИ?

Читаоче, да поновимо: држава Србија је, од твојих пара, које дајеш за порез, платила три милиона евра полицији да шетка по Ташмајдану шачицу НАТО прајдера, који су, између осталог, вређали Христа, славили „косовску независност“ и величали Украјину Зеленског.(3) 
Ти полицајци су, између осталог, насртали на нормалне људе, попут Дејана Мировића, професора права на Универзитету у Косовској Митровици,  Љубомира Стефановића, са „Славија.инфо“ и Мирослава Паровића, преседника Народног слободарског покрета, чија је једина кривица била што су се затекли на Славији пред до зуба наоружаним роботима од којих су неки, као Ајхман својевремено, били спремни да „само раде свој посао“, бранећи Хилове НАТО прајдере у окупираном Београду.(4) 

Али, пустимо све ово на страну. Вратимо се питању – зашто три милиона евра држава троши на ругање Христу, величање Велике Албаније и укронацистичке Украјине, а не даје новац за лечење деце болесне од НАТО тумора. 

ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ – ТРАЈНИ УБИЦА

Замисли сада, читаоче, колико у овој несрећној Србији, која заиста изумире, страда дечице наше ( не само српске, наравно, но и свих који у Србији живе ) од тумора, који су последице НАТО бомбардовања! Или, како то пише у раду Александра Плескоњића:“Осиромашени уранијум, дакле, изазива последице у људском организму које се огледају у промени грађе ћелија, због чега директно поспешује развој канцерогених оболења (што потврђује везу између осиромашеног уранијума и података о броју оболелих и умрлих од разних врста рака) и утиче на генетски материјал, а тиме доводи до тога да се рађа потомство са различитим психо-физичким поремећајима. Обе последице осиромашеног уранијума у људском друштву имају дугогодишње дејство, што их чини фактором угрожавања еколошке безбедности актуелним, како у времену од НАТО агресије до данас тако и данас а и у, најблаже речено, догледној будућности. У једном случају, људи прво оболевају од канцерогених обољења, неки се и годинама боре са са болешћу, подвргавају веома скупим и исцрпљујућим терапијама и хируршким захватима који немају гаранцију успеха за оболелог, а представљају изузетну патњу како за оболелог тако и за свакога из његовог окружења, док у другом случају долази до рађања потомства са одређеним деформитетима, што свакако јесте изузетна патња и душевни бол, како за рођеног потомка тако и за цело окружење. На ове начине, осим на директно угрожене, осиромашени уранијум утиче и на друштво у целини, с обзиром на то да представља реалну претњу по еколошку безбедност и изазива последице по живот и здравље људи, економске последице и политичке последице, чиме се потврђује међузависност еколошке и друштвене безбедности и његов утицај на безбедност уопште.“(5)

Јасно? Јасно. Свима осим властодршцима, слугама Хила и НАТО пакта.

ЗАШТО? ЗАШТО? ЗАШТО?

Исти злочинци који су нашу децу и нас потровали НАТО уранијумом сад су организовали НАТО прајд. Али, нису га финансирали они – наредили су властодршцима да отме наше паре, које смо тешко зарадили, и да њима финансира окупацију Београда у недељу 18. септембра 2022. године. 

А наша болесна деца и њихови родитељи и родбина питају – зашто? Зашто? Зашто? 

И Бог правде пита – зашто? 

И Свети Сава, чије ордење носе домаће слуге Империје Вашингтон - Брисел, пита:“Како сте се усудили? Отели сте од моје деце и дали сте НАТО ругачима Христа, зато што вам је наредио србомрзац Кристофер Хил!”

Тешка је рука Немањића Саве, каже Владика Николај.

НА СТРАНИ ДОСТОЈЕВСКОГ 

Ми, који смо против НАТО пакта и НАТО прајда, на страни смо Бога и наше деце, и на страни смо Достојевског, који је о темељима НАТО цивлизације још у 19. веку јасно рекао:“Они тамо пишу о нашем народу: „диваљ је и непросвећен… ни близу европском…“ Да, наш народ је – свȇт у поређењу са тамошњим! Наш народ никада није дошао до таквог цинизма, као у Италији, на пример. У Риму, у Напуљу, мени су на улицама предлагали такве гнусобе – младићи, скоро деца… Одвратне, противприродне пороке – отворено, пред свима и то никога није узнемирило. А нека покушају тако нешто да учине код нас! Цео народ би скочио, осудио зато што је за наш народ то смртни грех, а тамо је, ето – обичај, једноставно навика, – и ништа више. И сад, ту „цивилизацију“ хоће да пресаде у наш народ. Да, никад се са тим нећу сагласити! До последњег дана ћу се борити са њима, – нећу одступити.“(6)

А где ће душа онима који дају три милиона евра за НАТО прајд, а немају паре да лече нашу децу од НАТО тумора, то нека они одговоре. Ја им, наравно, као и себи, желим покајање. Јер „страшно је пасти у руке Бога Живога“. ( Јеврејима 10,31). 
        
УПУТНИЦЕ ( 20.9.2022. године ):
1.        https://www.rastko.rs/rastko-ru/delo/12931
2.    https://www.politika.rs/scc/clanak/499600/Danas-je-Dan-dece-obolele-od-raka-u-Srbiji-svakog-dana-najmanje-jedan-nov-pacijent
3.    https://www.danas.rs/vesti/drustvo/vulin-evroprajd-mup-kostao-tri-miliona-evra/ www.pravda.rs/2022/9/20/bulatovic-kad-prajdovac-masno-slaze/
4.    https://srbin.info/drustvo/stefanovic-dr-mirovica-dr-parovica-i-mene-policija-je-napala-puskama-zbog-parade/
5.    https://fedorabg.bg.ac.rs/fedora/get/o:21294/bdef:Content/get
6.    https://srodstvopoizboru.wordpress.com/category/%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%98/%D1%84-%D0%BC-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8/

Остале текстове Владимира Димитријевића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА