Најновије

РУСИ НАЈАВИЛИ МАТ У ДВА ПОТЕЗА! Пад Соледара отворио пут за нову војну акцију

Након пада Соледара руски званичници најавили су нову офанзиву

Фото: mil.ru

Заузимање Соледара омогуц́иће пресецање украјинских путева снабдевања до Бахмута и заробљавање преосталих украјинских снага у региону, саопштили су руски званичници.

Русија је данас саопштила да су њене снаге преузеле контролу над рударским градом Соледар у источној Украјини након вишедневних немилосрдних борби, што је прва велика победа Москве на бојном пољу након пола године војних неуспеха.
Ситуација у граду остала је нејасна у раним јутарњим сатима данас, пошто је Кијев рекао да се борбе и даље настављају након, како је рекао, веома тешке ноц́и.

"Ноц́ у Соледару је била вруц́а, борбе су настављене“, написала је заменица украјинског министра одбране Хана Малар на Телеграму.

"Непријатељ је бацио скоро све главне снаге у правцу Доњецка и одржава висок интензитет офанзиве. Наши борци храбро покушавају да одрже одбрану", рекла је она, мислец́и на Доњецку област која обухвата Соледар, додајући: "Ово је тешка фаза рата, али ми ц́емо победити. Нема сумње".

ПОТРЕСНЕ РЕЧИ УКРАЈИНСКОГ ВОЈНИКА У СОЛЕДАРУ, ОПИСАО УЖАС: "Речено нам је да ћемо бити повучени, а сада смо једноставно напуштени"

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА