Najnovije

RUSI NAJAVILI MAT U DVA POTEZA! Pad Soledara otvorio put za novu vojnu akciju

Nakon pada Soledara ruski zvaničnici najavili su novu ofanzivu

Foto: mil.ru

Zauzimanje Soledara omogućiće presecanje ukrajinskih puteva snabdevanja do Bahmuta i zarobljavanje preostalih ukrajinskih snaga u regionu, saopštili su ruski zvaničnici.

Rusija je danas saopštila da su njene snage preuzele kontrolu nad rudarskim gradom Soledar u istočnoj Ukrajini nakon višednevnih nemilosrdnih borbi, što je prva velika pobeda Moskve na bojnom polju nakon pola godine vojnih neuspeha.
Situacija u gradu ostala je nejasna u ranim jutarnjim satima danas, pošto je Kijev rekao da se borbe i dalje nastavljaju nakon, kako je rekao, veoma teške noći.

"Noć u Soledaru je bila vruća, borbe su nastavljene“, napisala je zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malar na Telegramu.

"Neprijatelj je bacio skoro sve glavne snage u pravcu Donjecka i održava visok intenzitet ofanzive. Naši borci hrabro pokušavaju da održe odbranu", rekla je ona, misleći na Donjecku oblast koja obuhvata Soledar, dodajući: "Ovo je teška faza rata, ali mi ćemo pobediti. Nema sumnje".

POTRESNE REČI UKRAJINSKOG VOJNIKA U SOLEDARU, OPISAO UŽAS: "Rečeno nam je da ćemo biti povučeni, a sada smo jednostavno napušteni"

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA