Најновије

ЛАВРОВ О РАТУ ЗАПАДА ПРОТИВ РУСИЈЕ: Навео и пример Србије и шта је јој је Бајден учинио

Мировни план Зеленског је апсурдан и са њим су преговори немогући, а Запад води посредни рат са Русијом преко Украјине да би коначно решио руско питање, изјавио је данас на годишњој конференцији за новинаре шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

"Не може бити ни говора о преговорима са Зеленским због тога што је он законодавно забранио да се воде преговори са руском владом", изјавио је Лавров, наводећи да је мировни предлог Зеленског апсурдан и да за сада нема озбиљних предлога о миру, преносе РИА Новости.

Према речима Лаврова, Украјина не сме да има војну инфраструктуру која би могла да представља опасност за Русију, што је и циљ такозване специјалне војне операције коју је покренула Русија у фебруару прошле године.

Запад преко Украјине води посредни рат са Русијом, а њихов циљ је и коначно решење руског питања, казао је руски министар спољних послова.

Лавров је поменуо и војне интервенције Запада у бившој Југославији, Либији, Ираку и Сирији.

"Србија се противила да се Балкан потчини Западу и шта се догодило са Србијом? Године 1998. Џозеф Бајден, који је у то време био сенатор, тражио је да под хитно почне бомбардовање СР Југославије, да се сруше сви мостови преко Дрине. И само годину дана касније то се и догодило", подсетио је Лавров.

Према његовим речима, санкције против Русије могу да буду уведене и против било које друге државе која одбија да испуни америчка наређења, а Европска унија изгубила је самосталност у односу на НАТО.

"Процес формирања мултиполарног светског поретка биће дуготрајан, то ће бити одређена историјска епоха, а ми смо на врхунцу тог процеса", закључио је Лавров.

Да ли Вагнерова група делује у Србији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА