Najnovije

LAVROV O RATU ZAPADA PROTIV RUSIJE: Naveo i primer Srbije i šta je joj je Bajden učinio

Mirovni plan Zelenskog je apsurdan i sa njim su pregovori nemogući, a Zapad vodi posredni rat sa Rusijom preko Ukrajine da bi konačno rešio rusko pitanje, izjavio je danas na godišnjoj konferenciji za novinare šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov.

Sergej Lavrov (Foto: RIA Novosti)

"Ne može biti ni govora o pregovorima sa Zelenskim zbog toga što je on zakonodavno zabranio da se vode pregovori sa ruskom vladom", izjavio je Lavrov, navodeći da je mirovni predlog Zelenskog apsurdan i da za sada nema ozbiljnih predloga o miru, prenose RIA Novosti.

Prema rečima Lavrova, Ukrajina ne sme da ima vojnu infrastrukturu koja bi mogla da predstavlja opasnost za Rusiju, što je i cilj takozvane specijalne vojne operacije koju je pokrenula Rusija u februaru prošle godine.

Zapad preko Ukrajine vodi posredni rat sa Rusijom, a njihov cilj je i konačno rešenje ruskog pitanja, kazao je ruski ministar spoljnih poslova.

Lavrov je pomenuo i vojne intervencije Zapada u bivšoj Jugoslaviji, Libiji, Iraku i Siriji.

"Srbija se protivila da se Balkan potčini Zapadu i šta se dogodilo sa Srbijom? Godine 1998. DŽozef Bajden, koji je u to vreme bio senator, tražio je da pod hitno počne bombardovanje SR Jugoslavije, da se sruše svi mostovi preko Drine. I samo godinu dana kasnije to se i dogodilo", podsetio je Lavrov.

Prema njegovim rečima, sankcije protiv Rusije mogu da budu uvedene i protiv bilo koje druge države koja odbija da ispuni američka naređenja, a Evropska unija izgubila je samostalnost u odnosu na NATO.

"Proces formiranja multipolarnog svetskog poretka biće dugotrajan, to će biti određena istorijska epoha, a mi smo na vrhuncu tog procesa", zaključio je Lavrov.

Da li Vagnerova grupa deluje u Srbiji, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA