Најновије

СКОТ РИТЕР: Сведоци смо колапса Украјине

Руске трупе постигле су импресиван успех у региону Доњецка, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер за Јутјуб канал Гегенпол.

„Осим тога, кренули су у офанзиву дуж целог фронта. Украјина је остала без појачања, сведоци смо војног колапса Оружаних снага Украјине, а амерички председник Џо Бајден ту не може ништа да уради“, рекао је он.

Према Ритеру, САД су у политичкој кризи у погледу даље подршке Украјини.

„Криза је почела и пре него што је почео сукоб на Блиском истоку. САД су се нашле у тешкој ситуацији од самог почетка, чим су почеле да помажу Украјини. Чињеница је да украјинске снаге губе рат“, закључио је експерт.

Како је „The Spectator” писао, руска армија је прешла у офанзиву дуж целе линије борбеног додира и то је било изненађење за украјинске оружане снаге.

Украјинска војска од почетка јуна покушава да напредује у правцу Запорожја, Јужно-Доњеца и Артјомовског, стављајући у борбене јединице обучене и наоружане НАТО.

Како је нагласио Владимир Путин, Кијев није успео да постигне значајнији успех ни на једном сектору фронта. Према речима руског министра одбране Сергеја Шојгуа, само у септембру губици украјинских снага износили су више од 17 хиљада људи и преко 2,7 хиљада комада наоружања.

АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКЕ УЧЕНИКЕ: Има теже повређених

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА