Najnovije

SKOT RITER: Svedoci smo kolapsa Ukrajine

Ruske trupe postigle su impresivan uspeh u regionu Donjecka, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter za Jutjub kanal Gegenpol.

„Osim toga, krenuli su u ofanzivu duž celog fronta. Ukrajina je ostala bez pojačanja, svedoci smo vojnog kolapsa Oružanih snaga Ukrajine, a američki predsednik DŽo Bajden tu ne može ništa da uradi“, rekao je on.

Prema Riteru, SAD su u političkoj krizi u pogledu dalje podrške Ukrajini.

„Kriza je počela i pre nego što je počeo sukob na Bliskom istoku. SAD su se našle u teškoj situaciji od samog početka, čim su počele da pomažu Ukrajini. Činjenica je da ukrajinske snage gube rat“, zaključio je ekspert.

Kako je „The Spectator” pisao, ruska armija je prešla u ofanzivu duž cele linije borbenog dodira i to je bilo iznenađenje za ukrajinske oružane snage.

Ukrajinska vojska od početka juna pokušava da napreduje u pravcu Zaporožja, Južno-Donjeca i Artjomovskog, stavljajući u borbene jedinice obučene i naoružane NATO.

Kako je naglasio Vladimir Putin, Kijev nije uspeo da postigne značajniji uspeh ni na jednom sektoru fronta. Prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, samo u septembru gubici ukrajinskih snaga iznosili su više od 17 hiljada ljudi i preko 2,7 hiljada komada naoružanja.

ALBANCI NAPALI SRPSKE UČENIKE: Ima teže povređenih

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA