Најновије

ШТРАЈК СЕ ШИРИ ИЗ НОВОГ САДА НА БЕОГРАД И ДРУГЕ ГРАДОВЕ: Поштарска буна се наставља

Чланови Синдиката радника поште "Слога" подржали су и узели учешће у спонтаној обустави рада коју су јуче започеле њихове незадовољне колеге из Новог Сада. Они захтевају повећање плата за најмање 30%, запошљавање додатних радника и исплату зараде из добити за претходну годину до краја октобра.

Штрајк поштара (Фото: Јутјуб)

Њихово саопштење преносимо у целости:

Према нашим досадашњим сазнањима, више од 90% поштара и курира Постекспреса и око 15% шалтерских радника од јуче до јутрос је штрајковало на подручју Новог Сада, у Врбасу у целости, деловима Београда (Раковица и Борча) и у Поштанском центру Панчево. Данас им се прикључују колеге из две радне јединице у Земуну, а очекују се обуставе у другим радним јединицама.

Синдикат радника поште "Слога" подржава све оправдане захтеве незадовољних поштара из Новог сада. У јучерашњем саопштењу навели су да су њихове плате чак 50% испод републичког просека, услови рада су неприхватљиви, а број запослених, посебно поштара, шалтерских радника, курира и оних у преради, је алармантно низак. Због тога постоји велики број жалби корисника и застоја у испоруци пошиљака.

У саопштењу се такође критикује тренутно руководство које се, према речима радника, стално повећава, док је број запослених на основним позицијама све мањи. Незадовољни радници истичу да њихова предузећа не представљају терет за државни буџет, већ га активно пуне. Међу кључним захтевима су и прекид "тихе" дискриминације према запосленима и званичне гаранције од стране Владе Републике Србије да ће њихови захтеви бити уважени и испуњени.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА