Najnovije

ŠTRAJK SE ŠIRI IZ NOVOG SADA NA BEOGRAD I DRUGE GRADOVE: Poštarska buna se nastavlja

Članovi Sindikata radnika pošte "Sloga" podržali su i uzeli učešće u spontanoj obustavi rada koju su juče započele njihove nezadovoljne kolege iz Novog Sada. Oni zahtevaju povećanje plata za najmanje 30%, zapošljavanje dodatnih radnika i isplatu zarade iz dobiti za prethodnu godinu do kraja oktobra.

Štrajk poštara (Foto: Jutjub)

NJihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Prema našim dosadašnjim saznanjima, više od 90% poštara i kurira Postekspresa i oko 15% šalterskih radnika od juče do jutros je štrajkovalo na području Novog Sada, u Vrbasu u celosti, delovima Beograda (Rakovica i Borča) i u Poštanskom centru Pančevo. Danas im se priključuju kolege iz dve radne jedinice u Zemunu, a očekuju se obustave u drugim radnim jedinicama.

Sindikat radnika pošte "Sloga" podržava sve opravdane zahteve nezadovoljnih poštara iz Novog sada. U jučerašnjem saopštenju naveli su da su njihove plate čak 50% ispod republičkog proseka, uslovi rada su neprihvatljivi, a broj zaposlenih, posebno poštara, šalterskih radnika, kurira i onih u preradi, je alarmantno nizak. Zbog toga postoji veliki broj žalbi korisnika i zastoja u isporuci pošiljaka.

U saopštenju se takođe kritikuje trenutno rukovodstvo koje se, prema rečima radnika, stalno povećava, dok je broj zaposlenih na osnovnim pozicijama sve manji. Nezadovoljni radnici ističu da njihova preduzeća ne predstavljaju teret za državni budžet, već ga aktivno pune. Među ključnim zahtevima su i prekid "tihe" diskriminacije prema zaposlenima i zvanične garancije od strane Vlade Republike Srbije da će njihovi zahtevi biti uvaženi i ispunjeni.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA