Најновије

НЕ ОРГАНИЗУЈУ ИХ НИ СИНДИКАТ, НИ ПАРТИЈЕ: Штрајк у поштама Србије се шири

Председник гранског синдиката саобраћаја и телекомуникација "Независност" Александар Титовић изјавио је данас да синдикати нису укључени у протесте и обуставе рада које су организовали радници у око 30 пошта у Србији.

Пошта (Фото: принтскрин)

"Радници у протесту нису чланови синдиката, једноставно су се самоорганизовали и не желе да са синдикатима сарађују", казао је Титовић Танјугу.

Он није могао да прецизира колико радника је у протесту.

"Ми из синдиката не подржавамо ове обуставе рада и ја лично мислим да овде има политички обојених активности", нагласио је он и додао да нема назнака када ће протести престати.

Титовић је навео да су синдикати свакога дана у разговорима са пословодством Поште Србије и да је направљена динамика исплате зараде из добити, као и да се побољшавају услови рада.

"Имали смо хиљаде проблема у Пошти и задњих две године покушавамо да то решимо у ходу. Ми смо велико предузеће које у овом тренутку има 14.100 запослених. Имали смо доста проблема које смо наследили од претходног руководства и трудимо се да то отклањамо, међутим има незадовољства и запослени су се сами организовали и обуставили рад", казао је он.

Титовић је подсетио да су од јуче радници у око 30 пошта, од укупно 1.570 пошта у Србији обуставили рад тако што су зауставили прераду и доставу поште, са захтевима да им се повећају плате и обезбеде бољи услови рада.

Према информацијама које су добили, како је навео, прво су почели да штрајкују достављачи у Новом Саду, а онда се штрајк пренео на главни доставни центар у Београду.

"Једноставно борба траје, није лако али имамо пословодство које разуме проблематику предузећа", закључио је саговорник Танјуга.

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић рекао је почетком ове седмице на састанку са представницима синдиката "Радник" и ЈП ПТТ саобраћаја Србије "Независност", да у оквиру реорганизације Поште запослене очекује осетно повећање зараде.

"Одлуку Владе Србије поводом исплате зараде из добити очекујемо већ након наредне седнице заказане за 26. октобар, а исплата ће, у складу са нашим договором са синдикатима, бити реализована одмах након тога. У међувремену очекујемо и инструкцију Владе Србије када је у питању повећање зараде, које је планирано од 1. јануара", рекао је тада Ђорђевић.

Он је навео и да је остварена нето добит Поште за девет месеци 2,8 милијарди динара, од чега само пословна добит износи 2,2 милијарде динара, што даје назнаке и добра је основа да Пошта Србије и ове године успешно оствари све зацртане циљеве.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА