Најновије

ДОШЛИ СУ ТУПАМАРОСИ И УРАДИЛИ ШТО НИКО НИЈЕ: У 2024. задужиће нас за још 8,5 милијарди! (ВИДЕО)

Кад погледамо буџет, Србија наставља да се задужује, и то је минимум 6,5 милијарди евра. Међутим, то ће изаћи на преко 8,5 милијарди. Вучић је сад кад је био у Кини добио још четири милијарде и ми имамо позицију где је један потпуно суманути лик на власти, ради шта хоће, задужује се, води култ личности, спроводи тиранију јер су му то омогућили лажна представничка тоталитарна демократија, лажна опозиција и лажни „естрадни“ Срби, изјавио је економиста Бранко Драгаш, лидер покрета „Светло“, гостујући у емисији Луча канала Прави одговор.

Како је навео, укупна задуженост Србије, а то значи не само државе, већ и локалних самоуправа, државних компанија, банака и грађана, приближила се цифри од 100 милијарди евра. 

- Само на камате ће се наредне године платити три милијарде евра. Овај кредит од четири милијарде што се добија од Кинеза биће по камати од шест одсто. То ће бити један потпуни колапс. Србија неће имати да врати не само главнице, већ ни камату, јер се не ствара нова вредност – упозорио је економиста. 

Он је рекао да путеви који се граде не граде фабрике. 

- Фабрике су те које граде путеве! Производња је суштина, јер ствараш нову вредност, па та нова вредност се издваја да правиш путеве. Сваки домаћин, свако ко води своју породицу ово зна. А не, идем да радим пут, а нисам ни заорао њиву. Ко то ради? Па то раде џукеле које никад у животу ништа нису радили, који су били грађевински предузимачи, лопови, преваранти и остало – огорчен је Драгаш. 

Говорећи о Београду на води, приметио је да за 7.500 година ниједна сојеница није настала у делти Саве. 

- И онда дођу тупамароси и перу капитал тако што направе ово. Осамдесетих година негде 15 дана нисмо ишли на Економски факултет, јер се чамцима улазило у зграду. Тренутно раде пумпе. Шта кад дође једног дана до поводња и кад Дунав врати Саву назад? Зар за 7.532 године сви су били идиоти, а само су ови генијалци који немају један дан радног стажа? – упитао је Драгаш.

Он је казао да Немачка тоне, да је Европа у расулу, а Русију нису усели да економски поткопају и она се стабилизује. 

Такође, заложио се за бојкот избора јер се, према његовом ставу, изласком даје легитимитет режиму. Рекао је да је „Титаник у ударио у санту леда“, те да Србији следи колапс у врло кратком року, а о ком периоду се ради, сазнајте у емисији на каналу Прави одговор. 

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА