Najnovije

DOŠLI SU TUPAMAROSI I URADILI ŠTO NIKO NIJE: U 2024. zadužiće nas za još 8,5 milijardi! (VIDEO)

Kad pogledamo budžet, Srbija nastavlja da se zadužuje, i to je minimum 6,5 milijardi evra. Međutim, to će izaći na preko 8,5 milijardi. Vučić je sad kad je bio u Kini dobio još četiri milijarde i mi imamo poziciju gde je jedan potpuno sumanuti lik na vlasti, radi šta hoće, zadužuje se, vodi kult ličnosti, sprovodi tiraniju jer su mu to omogućili lažna predstavnička totalitarna demokratija, lažna opozicija i lažni „estradni“ Srbi, izjavio je ekonomista Branko Dragaš, lider pokreta „Svetlo“, gostujući u emisiji Luča kanala Pravi odgovor.

Kako je naveo, ukupna zaduženost Srbije, a to znači ne samo države, već i lokalnih samouprava, državnih kompanija, banaka i građana, približila se cifri od 100 milijardi evra. 

- Samo na kamate će se naredne godine platiti tri milijarde evra. Ovaj kredit od četiri milijarde što se dobija od Kineza biće po kamati od šest odsto. To će biti jedan potpuni kolaps. Srbija neće imati da vrati ne samo glavnice, već ni kamatu, jer se ne stvara nova vrednost – upozorio je ekonomista. 

On je rekao da putevi koji se grade ne grade fabrike. 

- Fabrike su te koje grade puteve! Proizvodnja je suština, jer stvaraš novu vrednost, pa ta nova vrednost se izdvaja da praviš puteve. Svaki domaćin, svako ko vodi svoju porodicu ovo zna. A ne, idem da radim put, a nisam ni zaorao njivu. Ko to radi? Pa to rade džukele koje nikad u životu ništa nisu radili, koji su bili građevinski preduzimači, lopovi, prevaranti i ostalo – ogorčen je Dragaš. 

Govoreći o Beogradu na vodi, primetio je da za 7.500 godina nijedna sojenica nije nastala u delti Save. 

- I onda dođu tupamarosi i peru kapital tako što naprave ovo. Osamdesetih godina negde 15 dana nismo išli na Ekonomski fakultet, jer se čamcima ulazilo u zgradu. Trenutno rade pumpe. Šta kad dođe jednog dana do povodnja i kad Dunav vrati Savu nazad? Zar za 7.532 godine svi su bili idioti, a samo su ovi genijalci koji nemaju jedan dan radnog staža? – upitao je Dragaš.

On je kazao da Nemačka tone, da je Evropa u rasulu, a Rusiju nisu useli da ekonomski potkopaju i ona se stabilizuje. 

Takođe, založio se za bojkot izbora jer se, prema njegovom stavu, izlaskom daje legitimitet režimu. Rekao je da je „Titanik u udario u santu leda“, te da Srbiji sledi kolaps u vrlo kratkom roku, a o kom periodu se radi, saznajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA