Најновије

ШОЛЦ О КОСОВУ: Ако хоћете у ЕУ...

Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је да је за европску интеграцију Западног Балкана неопходно да се реше нерешени сукоби земаља региона.

Шолц је на конференцији за новинаре, након састанка са премијером Грчке Киријакосом Мицотакисом, говорећи о интеграцији држава Западног Балкана у Европску унију, рекао да је Немачка увек на страни процеса проширења.

"Али, да би се то десило прво морају да се реше нерешени сукоби између земаља региона, као што је онај између Косова и Србије, али и између Северне Македоније и Бугарске. Надам се да ће бити напретка у спору између Северне Македоније и Бугарске. Вредно радимо на решавању заиста тешке ситуације између Косова и Србије", истакао је Шолц.

Немачки канцелар је нагласио да је његова земља против билатералности процеса проширења Европске уније.

"У свим споровима између земаља региона, Берлин је на страни процеса чланства у ЕУ, јер жели да кандидати за чланство дођу до њега што је пре могуће. У прошлости сам био веома ангажован са разним земљама како би осигурали да не постоје билатерална питања која би ометала напредак овог процеса и радимо на томе да то буде могуће и у будућности", објаснио је Шолц, додајући да је после обећања у Солуну, пре две деценије, неопходно да се сада напредује у реализацији.

Прочитајте ОВДЕ о скандалозном неоусташтву у Хрватској 

Извор: РТ 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА