Најновије

МЕДВЕДЕВ ПОСЛАО МОЋНУ ПОРУКУ: Поносан сам на Русију!

"Ако и постоји нешто што у мени изазива непрестани осећај поноса онда су то наши људи. Сећам се најтежих периода које сам имао прилике да видим у историји наше земље. И повремено се чинило да је то такво искушење! Чинило се да нам недостаје духа, да нема довољно воље, нема довољно снаге у некој ситуацији, али не. Наши људи су веома јаки и када вас погледам, укључујући многе наше другове који су сада на новим територијама, а неки само седе у рововима, заиста осећам понос", рекао је данас заменик руководиоца Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев на састанку са активистима "Младе гарде" поводом 18. година ове организације.

Медведев је додао да су држављани Русије у стању да преброде и најтеже ситуације, и поручио да је данас Русији потребна победа, која ће и уследити. Приметио је и да у руском друштву постоји велико јединство, које неретко смета непријатељима Русије, а као пример слоге народа навео је познату акцију "Бесмртног пука", која се сваке године одржава поводом победе против фашизма. 

Говорећи о новим регионима, истакао је да је потребно посветити посебну пажњу његовом педагошком кадру, јер ће од њега зависити да ли ће бити одгојене нормалне генерације или не.

Наставници у нове четири области морају бити патриоте, те је важно да им у помоћ притекну квалификовани педагози из целе Русије. У том циљу, Медведев је предложио да их држава посебно стимулише и путем новчаних награда. 

Али, како је истакао, иако је све то опција, најбоље решење је да квалитетан наставнички кадар буде "одгојен" природно, на лицу места. Најбоље би било да нови педагози завршавају локалне универзитете и друге педагошке школе из нових региона и да се онда запошљавају у сопственим образовним установама, приметио је бивши председник Русије. 

Прочитајте ОВДЕ о стању на фронту у Украјини 

Извор: РТ 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА