Najnovije

MEDVEDEV POSLAO MOĆNU PORUKU: Ponosan sam na Rusiju!

"Ako i postoji nešto što u meni izaziva neprestani osećaj ponosa onda su to naši ljudi. Sećam se najtežih perioda koje sam imao prilike da vidim u istoriji naše zemlje. I povremeno se činilo da je to takvo iskušenje! Činilo se da nam nedostaje duha, da nema dovoljno volje, nema dovoljno snage u nekoj situaciji, ali ne. Naši ljudi su veoma jaki i kada vas pogledam, uključujući mnoge naše drugove koji su sada na novim teritorijama, a neki samo sede u rovovima, zaista osećam ponos", rekao je danas zamenik rukovodioca Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na sastanku sa aktivistima "Mlade garde" povodom 18. godina ove organizacije.

Medvedev je dodao da su državljani Rusije u stanju da prebrode i najteže situacije, i poručio da je danas Rusiji potrebna pobeda, koja će i uslediti. Primetio je i da u ruskom društvu postoji veliko jedinstvo, koje neretko smeta neprijateljima Rusije, a kao primer sloge naroda naveo je poznatu akciju "Besmrtnog puka", koja se svake godine održava povodom pobede protiv fašizma. 

Govoreći o novim regionima, istakao je da je potrebno posvetiti posebnu pažnju njegovom pedagoškom kadru, jer će od njega zavisiti da li će biti odgojene normalne generacije ili ne.

Nastavnici u nove četiri oblasti moraju biti patriote, te je važno da im u pomoć priteknu kvalifikovani pedagozi iz cele Rusije. U tom cilju, Medvedev je predložio da ih država posebno stimuliše i putem novčanih nagrada. 

Ali, kako je istakao, iako je sve to opcija, najbolje rešenje je da kvalitetan nastavnički kadar bude "odgojen" prirodno, na licu mesta. Najbolje bi bilo da novi pedagozi završavaju lokalne univerzitete i druge pedagoške škole iz novih regiona i da se onda zapošljavaju u sopstvenim obrazovnim ustanovama, primetio je bivši predsednik Rusije. 

Pročitajte OVDE o stanju na frontu u Ukrajini 

Izvor: RT 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA