Најновије

ЗАРОБЉЕН ИЗРАЕЛСКИ БРОД КОД ОБАЛЕ ЈЕМЕНА: Хути упозорили цео свет

Нафтни танкер Централ Парк повезан са Израелом заплењен је код обале Јемена, преноси агенција Асошиејтед прес, позивајући се на приватну информативно-аналитичку компанију Ambrey.

Хути (Фото: Јутјуб)

„Приватна информативна компанија каже да су непознате снаге отеле нафтни танкер повезан са Израелом код обале Адена у Јемену“, наводи се у саопштењу.

Појашњено је да брод припада компанији Zodiac Maritime. Према наводима компаније, које је цитирала агенција, изгледа да је америчка морнарица свесна ситуације и „замолила је пловила да се држе даље од тог подручја“.

Неименовани званичник америчког министарства одбране је касније рекао да се чини да је неколико "непознатих наоружаних особа" отело танкер. Он је додао да су америчке и коалиционе снаге у близини и да помно прате ситуацију.

У чланку се такође наводи да још није познато ко стоји иза напада. Аутори материјала су појаснили да Аден држе снаге удружене са коалицијом коју предводи Саудијска Арабија, која се већ неколико година бори против побуњеника Хута.

Прошле недеље, борци покрета Ансар Алах (Хути) у северном Јемену су запленили комерцијални теретни брод Galaxy Leader у Црвеном мору. Брод плови под заставом Бахама, али је вероватно у власништву израелске компаније. Хути су рекли да су то учинили као знак подршке палестинским фракцијама у Појасу Газе усред операције израелске војске.

Лист Sabereen News је известио да су на броду биле 22 особе. Израелска војска је касније саопштила да заробљени брод није израелски, као и да међу члановима посаде није било израелских држављана.

Прошле недеље, покрет Ансар Алах (Хути) упозорио је да ће напасти сваки брод у власништву Израела или којим управљају компаније из те земље. Позвао је друге земље да заробе чланове посаде бродова и да избегавају превоз робе или да им се приближавају на мору.

Нови напад на Кијев погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА