Najnovije

ZAROBLJEN IZRAELSKI BROD KOD OBALE JEMENA: Huti upozorili ceo svet

Naftni tanker Central Park povezan sa Izraelom zaplenjen je kod obale Jemena, prenosi agencija Asošiejted pres, pozivajući se na privatnu informativno-analitičku kompaniju Ambrey.

Huti (Foto: Jutjub)

„Privatna informativna kompanija kaže da su nepoznate snage otele naftni tanker povezan sa Izraelom kod obale Adena u Jemenu“, navodi se u saopštenju.

Pojašnjeno je da brod pripada kompaniji Zodiac Maritime. Prema navodima kompanije, koje je citirala agencija, izgleda da je američka mornarica svesna situacije i „zamolila je plovila da se drže dalje od tog područja“.

Neimenovani zvaničnik američkog ministarstva odbrane je kasnije rekao da se čini da je nekoliko "nepoznatih naoružanih osoba" otelo tanker. On je dodao da su američke i koalicione snage u blizini i da pomno prate situaciju.

U članku se takođe navodi da još nije poznato ko stoji iza napada. Autori materijala su pojasnili da Aden drže snage udružene sa koalicijom koju predvodi Saudijska Arabija, koja se već nekoliko godina bori protiv pobunjenika Huta.

Prošle nedelje, borci pokreta Ansar Alah (Huti) u severnom Jemenu su zaplenili komercijalni teretni brod Galaxy Leader u Crvenom moru. Brod plovi pod zastavom Bahama, ali je verovatno u vlasništvu izraelske kompanije. Huti su rekli da su to učinili kao znak podrške palestinskim frakcijama u Pojasu Gaze usred operacije izraelske vojske.

List Sabereen News je izvestio da su na brodu bile 22 osobe. Izraelska vojska je kasnije saopštila da zarobljeni brod nije izraelski, kao i da među članovima posade nije bilo izraelskih državljana.

Prošle nedelje, pokret Ansar Alah (Huti) upozorio je da će napasti svaki brod u vlasništvu Izraela ili kojim upravljaju kompanije iz te zemlje. Pozvao je druge zemlje da zarobe članove posade brodova i da izbegavaju prevoz robe ili da im se približavaju na moru.

Novi napad na Kijev pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA