Најновије

Васић: Ко ће одговарати за отимање имовине предузећа „Телеком Србија“ а.д. Београд?

У мору незаконитих и криминалних радњи које спроводи СНС и СПС, попут незаконитог задуживања свих грађана Србије зарад изградње Националног стадиона и непотребних и прескупих фабричких хала за ЕXPO 2027 или уништавања водоизворишта „Макиш“ и „Сурчинско поље“ у Београду, непримећено пролази отуђење имовине предузећа за телекомуникације „Телеком Србија“ а.д. Београд.

Пише. Радмила Васић, потпредседник Двери

Због тога што се све ово дешава под велом тајни, због кратких рокова, због неинформисања јавности, а посебно запослених у предузећу „Телеком Србија“, директору овог предузећа Владимиру Лучићу, одлазећем премијеру Ани Брнабић, као и председнику РС Александру Вучићу постављам следећа питања на која тражим хитан одговор:

Да ли је тачно да је предузеће за телекомуникационе услуге „Телеком Србија“ а.д. Београд у поступку потписивања уговора са Јавним комуналним предузећем „Водовод и канализација Београд“ о преносу комплетне имовине на ћерку фирму  „SKY INFRASTRUCTURE DOO BEOGRAD“, без накнаде, на период од 10 година, који ће се аутоматски обнављати и након 10 година уколико не буде приговора? Директор овог предузећа је Снежана Пантелић.

Да ли је тачно да се овим уговором, предузеће „Телеком Србија“ одриче комплетне своје имовине и на новоосновано зависно предузеће, привредно друштво „SKY INFRASTRUCTURE DOO BEOGRAD“, преноси комплетно земљиште које има а које је у закупу или својини „Телекома Србија“ и које служи за потребе постављања антена, антенских стубова, носача, система преноса, инсталација радио-базних станица, као и друге телекомуникационе и припадајуће опреме и уређаја „Телекома Србија“ са  комплетном наведеном и  припадајућом опремом?
Да ли овим поступком предузеће за телекомуникационе услуге „Телеком Србија“, не само да преноси земљиште и сву инсталациону основну и пратећу опрему, него и омогућава ћерки фирми ‘’SKY INFRASTRUCTURE DOO BEOGRAD’’, у будућности, да ради послове које сада ради „Телеком Србија“, односно да поставља оптичке и енергетске каблове преко катастарских парцела у свом власништву и да овим Уговором предаје и сва друга овлашћења које је до сада имало предузеће „Телеком Србија“?

О каквим се криминалним радњама ради и зашто се користи предизборни период да се овај уговор потпише до 31.12.2023. године?

Да ли је тачно, како стоји у овом уговору у који сам имала увид, у члану 10. став 1, да ћерка фирма „SKY INFRASTRUCTURE DOO BEOGRAD“, може даље, без сагласности предузећа „Телеком Србија“, да поднесе Уговор надлежним органима ради прибављања прописаних дозвола или сагласности и УПИСА ПРАВА закупа у катастарске или друге јавне књиге (clausula intabulandi)?
Када ћете изаћи у јавност и грађанима, а посебно запосленима у предузећу „Телеком Србија“, показати скицу на којој се налази комплетна имовина  и докази о власништву закупљеног земљишта коју отуђујете од оних који су ову фирму стварали више деценија уназад?

Да ли сте и када обавестили запослене у предузећу за телекомуникационе услуге „Телеком Србија“ и синдикате овог предузећа да је ово начин да отпустите више хиљада запослених у овом предузећу, јер ће они након реализације овог уговора о потпуном отуђењу имовине остати без посла?
 
Од свих учесника у овом, више него криминалном чину, захтевам да све ове незаконите радње зауставе у најкраћем року. У супротном, против свих учесника у овом поступку уништавања предузећа за телекомуникационе услуге „Телеком Србија“, биће покренути судски поступци у којима ће кривично одговарати.
 
Позивам све запослене у овом предузећу и све грађане да 17. децембра овакав криминал, крађу, корупцију и уништавање имовине предузећа, коју су грађани стварали деценијама, зауставе бирањем једине алтернативе овој власти, а то је листа број 4 и Национално окупљање, односно Двери и Заветници, која ће неговати традицију и очувати сва домаћа предузећа и вратити достојанство сваком запосленом раднику.

ЂУРЂЕВИЋ: Ми смо једина земља у Европи којој Брисел оспорава право на државу

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА