Najnovije

Vasić: Ko će odgovarati za otimanje imovine preduzeća „Telekom Srbija“ a.d. Beograd?

U moru nezakonitih i kriminalnih radnji koje sprovodi SNS i SPS, poput nezakonitog zaduživanja svih građana Srbije zarad izgradnje Nacionalnog stadiona i nepotrebnih i preskupih fabričkih hala za EXPO 2027 ili uništavanja vodoizvorišta „Makiš“ i „Surčinsko polje“ u Beogradu, neprimećeno prolazi otuđenje imovine preduzeća za telekomunikacije „Telekom Srbija“ a.d. Beograd.

Piše. Radmila Vasić, potpredsednik Dveri

Zbog toga što se sve ovo dešava pod velom tajni, zbog kratkih rokova, zbog neinformisanja javnosti, a posebno zaposlenih u preduzeću „Telekom Srbija“, direktoru ovog preduzeća Vladimiru Lučiću, odlazećem premijeru Ani Brnabić, kao i predsedniku RS Aleksandru Vučiću postavljam sledeća pitanja na koja tražim hitan odgovor:

Da li je tačno da je preduzeće za telekomunikacione usluge „Telekom Srbija“ a.d. Beograd u postupku potpisivanja ugovora sa Javnim komunalnim preduzećem „Vodovod i kanalizacija Beograd“ o prenosu kompletne imovine na ćerku firmu  „SKY INFRASTRUCTURE DOO BEOGRAD“, bez naknade, na period od 10 godina, koji će se automatski obnavljati i nakon 10 godina ukoliko ne bude prigovora? Direktor ovog preduzeća je Snežana Pantelić.

Da li je tačno da se ovim ugovorom, preduzeće „Telekom Srbija“ odriče kompletne svoje imovine i na novoosnovano zavisno preduzeće, privredno društvo „SKY INFRASTRUCTURE DOO BEOGRAD“, prenosi kompletno zemljište koje ima a koje je u zakupu ili svojini „Telekoma Srbija“ i koje služi za potrebe postavljanja antena, antenskih stubova, nosača, sistema prenosa, instalacija radio-baznih stanica, kao i druge telekomunikacione i pripadajuće opreme i uređaja „Telekoma Srbija“ sa  kompletnom navedenom i  pripadajućom opremom?
Da li ovim postupkom preduzeće za telekomunikacione usluge „Telekom Srbija“, ne samo da prenosi zemljište i svu instalacionu osnovnu i prateću opremu, nego i omogućava ćerki firmi ‘’SKY INFRASTRUCTURE DOO BEOGRAD’’, u budućnosti, da radi poslove koje sada radi „Telekom Srbija“, odnosno da postavlja optičke i energetske kablove preko katastarskih parcela u svom vlasništvu i da ovim Ugovorom predaje i sva druga ovlašćenja koje je do sada imalo preduzeće „Telekom Srbija“?

O kakvim se kriminalnim radnjama radi i zašto se koristi predizborni period da se ovaj ugovor potpiše do 31.12.2023. godine?

Da li je tačno, kako stoji u ovom ugovoru u koji sam imala uvid, u članu 10. stav 1, da ćerka firma „SKY INFRASTRUCTURE DOO BEOGRAD“, može dalje, bez saglasnosti preduzeća „Telekom Srbija“, da podnese Ugovor nadležnim organima radi pribavljanja propisanih dozvola ili saglasnosti i UPISA PRAVA zakupa u katastarske ili druge javne knjige (clausula intabulandi)?
Kada ćete izaći u javnost i građanima, a posebno zaposlenima u preduzeću „Telekom Srbija“, pokazati skicu na kojoj se nalazi kompletna imovina  i dokazi o vlasništvu zakupljenog zemljišta koju otuđujete od onih koji su ovu firmu stvarali više decenija unazad?

Da li ste i kada obavestili zaposlene u preduzeću za telekomunikacione usluge „Telekom Srbija“ i sindikate ovog preduzeća da je ovo način da otpustite više hiljada zaposlenih u ovom preduzeću, jer će oni nakon realizacije ovog ugovora o potpunom otuđenju imovine ostati bez posla?
 
Od svih učesnika u ovom, više nego kriminalnom činu, zahtevam da sve ove nezakonite radnje zaustave u najkraćem roku. U suprotnom, protiv svih učesnika u ovom postupku uništavanja preduzeća za telekomunikacione usluge „Telekom Srbija“, biće pokrenuti sudski postupci u kojima će krivično odgovarati.
 
Pozivam sve zaposlene u ovom preduzeću i sve građane da 17. decembra ovakav kriminal, krađu, korupciju i uništavanje imovine preduzeća, koju su građani stvarali decenijama, zaustave biranjem jedine alternative ovoj vlasti, a to je lista broj 4 i Nacionalno okupljanje, odnosno Dveri i Zavetnici, koja će negovati tradiciju i očuvati sva domaća preduzeća i vratiti dostojanstvo svakom zaposlenom radniku.

ĐURĐEVIĆ: Mi smo jedina zemlja u Evropi kojoj Brisel osporava pravo na državu

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA