Најновије

ЕВРО-ЦИРКУС: Лајенова о "напретку Украјине" - дали им "плус"!

Европске интеграције и Украјина "споро-горећа". Лудница!

Председница Европске комисије, Урсула фон дер Лајен, рекла је данас да је Украјина направила "изванредан напредак" ка пријему у Европску унију, неколико дана уочи кључног извештаја о апликацији Кијева за чланство.

Она је истакла да је Украјина постигла напредак на бројним пољима, упркос рату са Русијом, означавајући посебно правосудне реформе Кијева, на заједничкој конференцији за председником Украјине Володимиром Зеленским.

Процена ЕУ је заказана за среду и очекује се да се каже колико далеко је Украјина напредовала на бројним економским, правним и осталим критеријумима како би се отворио пут ка разговорима о приступу европском блоку у децембру.

ЕУ је већ проследила 83 милијарде долара у украјинском рату против Русије и планира да пошаље још, додала је Фон дер Лајенова.

Зеленски је одговорио да је украјинска влада већ имплементирала све кораке неопходне да се испуне услови, обећавајући да ће наставити са реформама.

Посебно је нагласио напоре да се сузбије корупција, повећа транспарентност и смањи утицај олигарха на економију.

Украјинска апликација добила је још један плус у четвртак, када је немачка министарка спољних послова Аналена Бербок рекла да је уверена да ће ЕУ "унапредити" украјинску апликацију следећег месеца, оцењује Гардијан.

Прочитајте ОВДЕ шта поручују Двери и Заветници поводом предстојећих избора 

Извор: Танјуг / РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА