Најновије

ВАГНЕР СЕ ВРАТИО У ДОНБАС: Нова јединица се зове "КАМЕРТОН" и део су Кадирових снага

Бивши борци приватне војне компаније Вагнер (ПМЦ) званично су се придружили Оружаним снагама Русије и формирали јединицу да се поново укључе у борбу у Донбасу, рекао је руским медијима ове недеље нови командант снага. Названа „Камертон“ („звучна-виљушка“) и формирана од бивших плаћеника, сада је део елитне групе чеченских специјалних снага „Ахмат“ која је скоро од почетка ангажована у сукобу Москве са Кијевом, пише Раша Тудеј.
Вагнер - екипа са дроновима (Фото: Скриншот)

Вагнер - екипа са дроновима (Фото: Скриншот)

Видео снимци бивших Вагнерових бораца који пролазе кроз борбену обуку у бази у Донбасу појавили су се на мрежи и видео их је РТ, наводи се у објави Раша Тудеј.

На снимцима се види како припадници јединице управљају извиђачким и борбеним дроновима, као и како јуришају на симулиране одбрамбене положаје и ровове непријатеља и користе артиљерију, минобацаче и тешке оклопе у симулираној борби.

Командант јединице рекао је да су борци одлучни да "наставе свој посао" без обзира да ли се боре у саставу Вангер ПМЦ-а или редовних снага. Одред специјалних снага Ахмат је део Руске националне гарде – унутрашње војне снаге која је директно одговорна председнику и председнику Савета за националну безбедност.

„Имамо уговор са матицом“, рекао је командант јединице, чији идентитет није јавно откривен, коментаришући њен садашњи статус. Човек је такође рекао да је његова формација постигла „апсолутно разумевање“ са командантом Ахмата, Апти Алаутдиновим, и да му је у великој мери дозвољено да „очува“ своје „методе“ и борбене тактике, као и унутрашњу структуру. Руска војска је такође у потпуности снабдела његове људе, додао је он.

Величина нове јединице је нејасна. Према речима њених официра, снаге укључују тактичке групе на нивоу чете. Руски медији су објавили да су њене оклопне и артиљеријске компоненте биле у потпуности попуњене бившим борцима Вагнер. Јуришни тимови су добили појачање поред бивших чланова Вагнеровог ПМЦ-а, који чине око 60% особља тимова, наводи Раша Тудеј.

Нова јединица још није распоређена на фронту.

Погледајте ОВДЕ борбена дејства 200. бригаде код Артјемовска

Извор: Правда / Раша Тудеј Интернешнл

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА