Najnovije

VAGNER SE VRATIO U DONBAS: Nova jedinica se zove "KAMERTON" i deo su Kadirovih snaga

Bivši borci privatne vojne kompanije Vagner (PMC) zvanično su se pridružili Oružanim snagama Rusije i formirali jedinicu da se ponovo uključe u borbu u Donbasu, rekao je ruskim medijima ove nedelje novi komandant snaga. Nazvana „Kamerton“ („zvučna-viljuška“) i formirana od bivših plaćenika, sada je deo elitne grupe čečenskih specijalnih snaga „Ahmat“ koja je skoro od početka angažovana u sukobu Moskve sa Kijevom, piše Raša Tudej.
Vagner - ekipa sa dronovima (Foto: Skrinšot)

Vagner - ekipa sa dronovima (Foto: Skrinšot)

Video snimci bivših Vagnerovih boraca koji prolaze kroz borbenu obuku u bazi u Donbasu pojavili su se na mreži i video ih je RT, navodi se u objavi Raša Tudej.

Na snimcima se vidi kako pripadnici jedinice upravljaju izviđačkim i borbenim dronovima, kao i kako jurišaju na simulirane odbrambene položaje i rovove neprijatelja i koriste artiljeriju, minobacače i teške oklope u simuliranoj borbi.

Komandant jedinice rekao je da su borci odlučni da "nastave svoj posao" bez obzira da li se bore u sastavu Vanger PMC-a ili redovnih snaga. Odred specijalnih snaga Ahmat je deo Ruske nacionalne garde – unutrašnje vojne snage koja je direktno odgovorna predsedniku i predsedniku Saveta za nacionalnu bezbednost.

„Imamo ugovor sa maticom“, rekao je komandant jedinice, čiji identitet nije javno otkriven, komentarišući njen sadašnji status. Čovek je takođe rekao da je njegova formacija postigla „apsolutno razumevanje“ sa komandantom Ahmata, Apti Alautdinovim, i da mu je u velikoj meri dozvoljeno da „očuva“ svoje „metode“ i borbene taktike, kao i unutrašnju strukturu. Ruska vojska je takođe u potpunosti snabdela njegove ljude, dodao je on.

Veličina nove jedinice je nejasna. Prema rečima njenih oficira, snage uključuju taktičke grupe na nivou čete. Ruski mediji su objavili da su njene oklopne i artiljerijske komponente bile u potpunosti popunjene bivšim borcima Vagner. Jurišni timovi su dobili pojačanje pored bivših članova Vagnerovog PMC-a, koji čine oko 60% osoblja timova, navodi Raša Tudej.

Nova jedinica još nije raspoređena na frontu.

Pogledajte OVDE borbena dejstva 200. brigade kod Artjemovska

Izvor: Pravda / Raša Tudej Internešnl

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA