Најновије

ГАЂАЋЕМО ВАШЕ БАЗЕ: Неће бити поштеде ни за америчке, боље станите на време

Либанска шиитска, про-иранска организација Хезболах најавила је да ће, ако Израел настави своју офанзиву у Појасу Газе, појачати своје нападе на пограничне области Израела и на америчке војне базе на Блиском истоку до „потпуне конфронтације”.

У интервјуу за америчку ТВ мрежу Ен-Би-Си Њуз Наим Касем, заменик генералног секретара Хезболаха потврдио је да његова група учествује у сукобу како би се смањио притисак на Газу и упозорио да све чешćи напади Хезболаха на Израел имају за циљ да пошаљу јасан сигнал израелском руководству да ćе проширење копнене операције у Гази имати озбиљне последице.

„Ако Израел и САД наставе на овај начин са својом агресијом, ескалирају агресију и погоршају ситуацију, то ćе довести до потпуне конфронтације”, упозорио је Касем.

КУВА У УКРАЈИНИ: Више се не зна шта је истина, ко ће бити смењен?

Портпарол привремених мировних снага Уједињених нација у Либану саопштио је 6. новембра да расте забринутост због све већег броја погинулих цивила у спорадичним сукобима Хезболаха и Израела и упозорио да је приметно да непријатељства измичу контроли у пограничним областима.

Последњи пут сукоб између шиитске организације Хезболах и израелске војске избио је 2006. године, а Резолуцијом 1701 Савета безбедности УН успостављен је прекид ватре у граничном појасу који сада надгледа 12.000 припадника мировних снага из 36 држава, преноси Танјуг.

АМЕРИКАНЦИ ШАЉУ ЗВЕР ИЗРАЕЛУ! Стиже помоћ Израелу вредна 320 милиона долара

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА