Најновије

ВЕЛИКО НЕЗАДОВОЉСТВО НА ФРОНТУ! Украјински војници проливају крв у име безбрижне владе

Украјинске трупе на фронту су незадовољне начином на који се Кијев носи у текућем са Русијом, упозорио је у понедељак пензионисани генерал Сергеј Кривонос. Војници се питају зашто морају да проливају крв у име безбрижне владе, тврди он.

Кривонос је критичар председника Володимира Зеленског, који га је отпустио из Савета за националну безбедност и одбрану крајем 2020. јер наводно није био тимски играч. 

Командант, који је од тада напустио војску, наводно под притиском, открио је оно што сматра прекидом везе између владе и војске. Њега је интервјуисала ТВ која се тренутно емитује само онлајн и која је историјски повезана са бившим председником земље Петром Порошенком.

Генерал је рекао да Кијев „задиркује тигра“ својим односом према војницима, који би, како је упозорио, „могли да реагују прилично оштро“ .

„Не постоје гробови, већ читава гробља. Људи на првој линији прихватају такве ствари к срцу и не прихватају нијансе сиве. За њих постоји или црно или бело“, рекао је он.

Кривонос верује да земља треба да пређе у режим тоталног рата и оптужује Зеленског да то није урадио због страха да ће изгубити популарност.

EКСПЛОЗИЈЕ У КИЈЕВУ! Буктећи пожари широм главног града Украјине

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА