Najnovije

VELIKO NEZADOVOLJSTVO NA FRONTU! Ukrajinski vojnici prolivaju krv u ime bezbrižne vlade

Ukrajinske trupe na frontu su nezadovoljne načinom na koji se Kijev nosi u tekućem sa Rusijom, upozorio je u ponedeljak penzionisani general Sergej Krivonos. Vojnici se pitaju zašto moraju da prolivaju krv u ime bezbrižne vlade, tvrdi on.

Krivonos je kritičar predsednika Volodimira Zelenskog, koji ga je otpustio iz Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu krajem 2020. jer navodno nije bio timski igrač. 

Komandant, koji je od tada napustio vojsku, navodno pod pritiskom, otkrio je ono što smatra prekidom veze između vlade i vojske. NJega je intervjuisala TV koja se trenutno emituje samo onlajn i koja je istorijski povezana sa bivšim predsednikom zemlje Petrom Porošenkom.

General je rekao da Kijev „zadirkuje tigra“ svojim odnosom prema vojnicima, koji bi, kako je upozorio, „mogli da reaguju prilično oštro“ .

„Ne postoje grobovi, već čitava groblja. LJudi na prvoj liniji prihvataju takve stvari k srcu i ne prihvataju nijanse sive. Za njih postoji ili crno ili belo“, rekao je on.

Krivonos veruje da zemlja treba da pređe u režim totalnog rata i optužuje Zelenskog da to nije uradio zbog straha da će izgubiti popularnost.

EKSPLOZIJE U KIJEVU! Bukteći požari širom glavnog grada Ukrajine

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA