Најновије

НАТО ОФИЦИРИ ПОБИЈЕНИ ИЛИ НЕ: СБУ искључио комуникацију у целом подручју!?

Мрежа независног новинарства Конт је популарни руски извор садржаја писаног од стране различитих војних експерата, бивших и садашњих обавештајаца, ратних дописника, војних кореспондената и аналитичара, а једна од актуелних тема на овој мрежи је напад руске армије на украјински аеродром у месту Староконстантиново.

Чињеница је да се на овом аеродрому налазе украјински авиони - носачи ракета, уз помоћ којих су вршени напади на нашу територију, стоји у једној од анализа мреже Конт.

Стога су руске ракете летеле ка овом аеродрому више пута, али, како се испоставило, овога пута погођени нису били само авиони, већ су у једном од аеродромских бункера били и високи официри ОСУ (Оружане снаге Украјине) и НАТО алијансе.

Три ракете “Калибар” и један „Кинжал“ су испаљени на аеродром и убијени су.

Према информацијама које круже, ликвидирано је 28 високих официра Оружаних снага Украјине и 12 официра земаља НАТО-а (из Пољске и Чешке). По одређеним изворима, НАТО официра је било и из Немачке.

О овој информацији пишу иначе кредибилни извори и поуздани руски војни кореспонденти. Међутим, ствар још увек није званично потврђена.

Напад се десио 15. децембра, у петак, али појединости су постале познате тек сутрадан. 

Индиректна потврда онога што се догодило може бити чињеница да је СБУ (Служба безбедности Украјине), како би спречила ширење информација о нападу, искључила мобилну комуникацију у том подручју.

Прочитајте ОВДЕ шта је Путин рекао о Западу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА